zaterdag 8 februari 2020

Review: Finale (#3 Caraval) – Stephanie GarberWelkom bij de meeslepende finale van Caraval, het derde en laatste deel van Stephanie Garbers New York Times-bestsellerserie. Aan alles komt een eind…

Stephanie Garbers Finale neemt de lezer nog één keer mee naar de betoverende wereld van Caraval, waar Scarlett en Tella hopen op een goede afloop na de tragische gebeurtenissen die Tella op het wraakpad stuurde. Tella moet nu beslissen wie ze vertrouwt: Legende of een oude vijand. Scarlett staat voor een onmogelijke opgave, en Legende moet een keuze maken die hem voorgoed zal veranderen.

Caraval is voorbij, maar het belangrijkste spel begint nu pas. Dit keer zijn er geen toeschouwers. Alleen winnaars en verliezers…

Met een exclusief extra hoofdstuk en een handtekening van Stephanie Garber, speciaal voor de Nederlandse lezers.
De vorige twee delen heb ik werkelijk verslonden, nog net niet letterlijk. Ze hoorden bij mijn favorietste boeken.

Ook dit deel is weer behoorlijk meeslepend, maar ik vond het een beetje te zoetsappig worden, te veel romantiek.

Er waren te veel omschrijvingen over de jurken, te veel herhalingen en te vaak vergelijkingen met geuren, kleuren en smaken. Daarvoor ging de vaart een beetje uit het verhaal.

Het gaat over liefde, akkoord, maar dit deel wordt er helemaal mee doordrenkt.

De magie blijft gelukkig ook volop aanwezig en het blijft ook een ontzettend origineel, sprookjesachtig (met gruwelen en al, zoals het bij een goed sprookje hoort) verhaal.

Donatella was in de vorige delen een sterke, onafhankelijke, inventieve meid. In dit deel leek ze gereduceerd tot een liefdesgeile puppy zonder eigen wil. 
Ik vond het wel een aangename afwisseling om meer te lezen over Scarlett, de zus van Donatella. Haar vond ik nu beter uit de verf komen dan in de vorige verhalen.

Het leukste vond ik om te lezen over de Fortunae. Wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze kunnen. Dat had best wat meer gemogen.

Ondanks dit mindere derde deel, raad ik deze reeks zeer sterk aan. Het is prachtig geschreven, origineel, magisch en verwonderlijk. Als een psychedelische trip door een magische wereld.
Leuke toevoeging: een extra hoofdstuk uit het perspectief van Legende. ISBN: 9789024587209Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Pagina’s: 475

Prijs: 23,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten