zondag 10 juni 2018

Review: Pobby en Dingan – Ben RicePobby en Dingan wonen in Lightning Ridge, de opaalhoofdstad van Australië. Ze zijn bevriend met Kellyanne Williamson, de dochter van een mijnwerker - en de enige die hen kan zien. Pobby en Dingan zijn haar denkbeeldige vrienden.

Kellyannes broer Ashmol vindt dat zijn zusje maar eens volwassen moet worden en heeft dan ook geen medelijden met haar als Pobby en Dingan op een dag verdwijnen. Maar wanneer Kellyanne vervolgens letterlijk wegkwijnt van verdriet, begrijpt Ashmol dat hij het onmogelijke zal moeten doen om het leven van zijn zusje te redden: hij moet Pobby en Dingan terugvinden. Hij beseft dat dat alleen mogelijk is als hij zelf in hun bestaan gelooft.
Sommige verhalen sluit je meteen in je hart en dit is er zo een. Wat een charmant, ontroerend, prachtig verhaal!

Het wordt verteld door broer Ashmol in die heerlijke, eenvoudige, jeugdige stijl en woordgebruik.

Zelfs tijdens het lezen vertelde ik er mijn man over en dat doe ik niet gauw over een boek. Hij wilde dat ik meteen verder las zodat hij het einde zou weten.

Het was ontroerend hoe ver mensen gaan om hun medemens te helpen, hoe ver empathie kan reiken.

Onomwonden, vrolijk en to the point wordt het verhaal verteld. Je gaat mee op een golf emoties zoals verlies, liefde, familiebanden, vriendschap en vooral wat de kracht van de verbeelding kan doen. Het lijkt een simpel verhaaltje, maar het heeft enorm veel diepgang!

Een klein boekje (zowel qua dikte als grootte) maar met een enorme impact en fantastisch goed geschreven!

Superaanrader!!!


Ben Rice


ISBN: 9789045340142

Uitgeverij: Colibri

Harde kaft met leeslint

Pagina’s: 108

Prijs: 12,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten