zaterdag 2 juni 2018

Review: Exodus – Jasper RietmanExodus is de verbeelding van een archetypische uittocht van een groepje mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Een kijkboek op de grens van illustratie en strip waarin actuele thema's op subtiele wijze overgaan in een toekomstvisioen. De zesenveertig naadloos op elkaar aansluitende illustraties vormen samen een grote panoramatekening van bijna veertien meter.

Illustrator en stripmaker Jasper Rietman maakt redactionele illustraties voor kranten als The New York Times, The Guardian, The Washington Post, De Standaard en de Volkskrant. Daarnaast werkt hij als stripmaker aan een eigen projecten. Exodus is zijn eerste boek.
Verbluft!

Ik kan hier met zekerheid zeggen dat de liefhebber van strips, graphic novels, kunst en illustraties hier serieus versteld van zullen staan. 


De flaptekst zegt al genoeg, maar als je de tekeningen ziet, dan pas word je van je sokken geblazen.

De diepte van de kleuren, de intensiteit van de emoties die in enkele lijnen vervat zit. De ene pagina eindigt waar de ander begint, zodat je een eindeloos verhaal hebt van terreur en verschrikking. Je loopt doorheen een verwoeste stad, vlucht met de mensen mee. 
De details! Je kunt dit boek zo vaak openen als je wilt, je zult er telkens iets nieuws in ontdekken. 

Het is zowel mooi als schrijnend. 

Een uniek meesterwerk!ISBN: 97889021405186

Uitgeverij: SubQ

Harde kaft

Illustraties

Landscape lay-out

Prijs: 22,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten