donderdag 21 juni 2018

Review: Over en Uit – Marion van de CoolwijkEmiel heeft een succesvolle carrière als app-ontwikkelaar. Hij is getrouwd met Roos en ze hebben een dochtertje, Tirza. Ogenschijnlijk leiden ze een gelukkig gezinsleven. Maar de spanningen nemen langzamerhand toe. Emiel staat onder grote druk als hij niet al zijn klanten tevreden kan houden. Roos is jaloers op zijn haar idee wel erg amicale relatie met de bloedmooie au pair. En hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.
Emiel en Roos kennen elkaar al van toen ze studeerden. Ze vormden een groepje van drie vrienden, maar de derde persoon, een man, is verongelukt tijdens het duiken. Daar hebben ze nog steeds verdriet om, maar het leven gaat verder.

Je denkt dat het gaat om de jaloezie die Roos voelt voor de nogal goede relatie tussen haar man Emiel en de au pair. Maar het verhaal neemt al gauw een heel andere wending.

We lezen niet alleen over Roos en Emiel, maar ook over een man die gevonden wordt na bijna verdronken te zijn. Aanvankelijk is hij zijn geheugen kwijt, maar dat komt langzaamaan terug.

Het is niet zo dat het verhaal verrassend is, want je krijgt al vroeg door hoe het zit. Op zich vond ik dat een beetje teleurstellend, het mistte hierdoor aan spanning.

Maar Coolwijk schrijft leuk en vlot, zodat je toch met plezier verder blijft lezen, en bovendien maakt ze het goed met een einde dat ik subliem en totaal onverwachts vond. De personages vond ik ook bijzonder goed en geloofwaardig neergezet.

Een gezapige fijne thriller.


Marion van de Coolwijk


ISBN: 9789045212675

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 320

Prijs: 15
Geen opmerkingen:

Een reactie posten