zondag 17 juni 2018

Review: Jacht op de Adelaars – Ben KaneIn dit schitterende vervolg op Krijgsbanier van de Adelaars brengt rasverteller Ben Kane opnieuw een fascinerend stuk Romeinse en Europese geschiedenis tot leven, met een scherp oog voor de historische details en een fenomenaal gevoel voor de dramatiek en wreedheid van een wereld die ons tegelijkertijd bekend en vreemd is.
Het is het jaar 14 na christus. Vijf lange jaren zijn voorbijgegaan sinds de drie legioenen van Varus in het woeste land van Germanië werden weggevaagd. De gedemotiveerde, door de strijd beschadigde en op wraak zinnende centurio Tullus en zijn legionairs beginnen aan hun langverwachte vergeldingsacties. Ze staan tegenover het charismatische stamhoofd van de Cherusken, Arminius, die vastbesloten is om de Romeinen ook een tweede keer te verpletteren. Overtuigd dat de Adelaar van zijn oude legioen onder handbereik is, trekt Tullus diepere en dieper het vijandige Germanië binnen. Maar Armenius en zijn krijgers zitten de Romeinen op de hielen en als nel zal er een meedogenloze strijd losbarsten.In het rijtje van geschiedenis thrillers heeft Ben Kane zeker een plaats, niet alleen door zijn enthousiasme, maar ook door de goede kwaliteit waarmee hij zijn verhalen neerpent.

Het een tweede deel van een trilogie en deze is net zo goed, zelfs beter, dan het eerste deel omdat je al wat meegesleept wordt door de verhaallijn.

De auteur focust in zijn boeken hoofdzakelijk op het leven en de werking van de Romeinse legioenen bij de Rijn aan het einde van het Keizerrijk van Augustus.

Hij gebruikt veel creativiteit bij het neerzetten van de mogelijke geschiedenis, van hoe het was toen de Romeinen wraak wilden nemen voor het vernietigen van drie van hun legioenen.

Het boek is met veel plezier te lezen aangezien het heel erg duidelijk is dat de auteur ook veel plezier heeft beleefd aan het schrijven er van.

Hij heeft zich gedegen voorbereid. En op het einde van het boek geeft hij ook wat uitleg en tips (aantekeningen van de schrijver) en kan het niet nalaten nog een leuk extra verhaaltje op zich te schrijven.

Hij weet goed weer te geven hoe erg de verschrikkingen en ontberingen geweest moeten zijn zowel voor de Germaanse stammen als de Romeinse legionairs.

De personages hebben niet al te veel diepgang, maar dat heeft volgens mij te maken omdat de auteur geen part wil kiezen, noch voor de Romeinen noch de Germanen, waardoor het verhaal des te eerlijker overkomt.

Het boek verslapt nergens en zit consistent in elkaar.

Dus een goed en makkelijk leesbare historische thriller. Ik kan niet wachten tot het derde deel er is!

Review door Tony


Ben Kane


ISBN: 9789045212876

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 396

Prijs: 22,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten