donderdag 15 juni 2017

Review: Vegetarische BBQ (125 originele gerechten voor BBQ en grill) - Steven Raichlen


Zodra het weer het toelaat komen overal de barbecues tevoorschijn. Maar wat leg je daar op als je geen vlees of vis eet? Een groentespies of een gepofte aardappel kan iedereen wel bedenken, maar echt creatief zijn deze gerechten niet.

Dat het anders kan bewijst Steven Raichlen met zijn nieuwe toptitel Vegetarisch barbecueën. Hierin geeft hij originele en vooral lekkere recepten voor een vegetarische barbecuemaaltijd. Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden!
Auteur en barbecuegoeroe Steven Raichlen staat al 10 jaar aan de top van de internationale barbecuescene. Zijn boeken worden wereldwijd verkocht en van zijn eerste bestseller zijn alleen in Amerika al een kleine 4 miljoen (!) exemplaren verkocht.


Als vegetariër bij anderen gaan BBQ-en is vaak voor de gastheer een ergernis en bij de meesten eindig ik met een krop sla op mijn schoot. Mijn man is het al jaren gewoon, dus hij is inventief in het vegetarisch barbecueën geworden, maar degenen die het zien als een gelegenheid om massa's vlees naar binnen te werken, snappen niet dat barbecueën ook vegetarisch lekker kan zijn.
Gelukkig ziet Steven Raichlen, BBQ expert pur sang, dit wel in. Steven bewijst dat er een enorme variatie voor vegetariërs is. Het is soms wat meer werk dan zo maar een bonk vlees op de grill gooien, maar dan heb je wel wat lekkers.

De auteur houdt het simpel, maar origineel, zodat iedere BBQ kok met de recepten aan de slag kan. Er zitten een paar moeilijkere bij, maar als die teveel uitdaging vormen, kun je die evengoed overslaan. Keuze genoeg.
De gegrilde Argentijnse kaas is supereenvoudig te bereiden en zo smaakvol, en dan die Aziatische groenten in foliepakketjes: vingeraflikkend lekker. Desserts komen eveneens aan bod, zoals de gegrilde poires belle Hélène en schrik niet, maar zelfs crème brûlée kun je barbecueën! Allerlei sausjes (mangosalsa: o lala lekker, korianderchutney etc.) maken de maaltijd helemaal af.

Pas op, het zijn geen uitgebreide gerechten, dat hoort ook niet in een BBQ thuis. Je krijgt tips en ideeën aangereikt hoe bepaalde groenten en andere ingrediënten met bijzondere smaken te verrijken op de BBQ.
Niet alle gerechten gaan vergezeld met een afbeelding, wat ik wel af en toe miste.
Waar weinig aan gedacht wordt op een BBQ, maar in dit kookboek uitvoerig wordt behandeld, zijn de broodjes en sandwiches: de moeite waard!

De onderverdeling is als volgt: de voorbereiding, broodjes en sandwiches, kaas, groente, desserts, kruiden en sauzen en ten slotte een register.
BBQ wordt vanaf nu voor iedereen een zomers feest, niet enkel meer voor de carnivoren.
Bedankt Raichlen!

ISBN: 9789045213620
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Pagina's: 207
Hardcover

Prijs: 21,99 euro
Steven Raichlen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten