dinsdag 11 april 2017

Review: kookboek 'Zoete aardappel' - fooddeco - Colette Dike


In Zoete aardappel staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet! De zoete aardappel is niet meer weg te denken. Een verrassende variatie op de bekende gewone aardappel. Zoete aardappel kan in hartige én zoete recepten worden gebruikt. Wat dacht je van een zoete-aardappel-cheesecake of een pizza van zoete-aardappeldeeg?


We koken al een tijdje met zoete aardappels, zowel 's avonds als voor het ontbijt. In plaats van brood bijvoorbeeld, rooster ik sneetjes zoete aardappel en dat is net zo lekker, als niet nog lekkerder, dan gewone boterhammen.
Maar met dit receptenboek van Colette Dike ben je helemaal met zoete aardappels een prins(es) in de keuken. Nooit gedacht dat je er zoveel mee kon doen.

In het begin staat een intro over de zoete aardappel, waarom het zo gezond is, wat het precies is etc. Wist je bijvoorbeeld dat de zoete aardappel wat betreft voedingswaarde met afstand op nummer één staat onder de groenten? Dat maakt dat ik het nog vaker in huis zal halen en zeker als je de creatieve kookmogelijkheden ziet.
Het kookboek is mooi en overzichtelijk onderverdeeld in ontbijt, brunch & lunch, friet, diner en snoepen. Zelfs hoe je chips kan maken van zoete aardappel (met de schil, zodat er niets verloren gaat).
Wij hebben er o.a. friet van gemaakt, in de oven dus veel gezonder, en dat heeft ontzettend gesmaakt. Vooral ook door het sausje dat je erbij kunt serveren.

Heb je niet meteen zin om de aardappelen in gerechten te verwerken, dan geeft de auteur ook een tip hoe je ze alvast voorbereidend kunt bewaren.
Ook lekker zijn de desserts, zoals de vingerlikkende brownietaart oftewel het brownietuintje. Zelfs een pizzabodem kan je van zoete aardappel maken, meteen ook glutenvrij!

Je leest het al; de mogelijkheden zijn eindeloos. Een keuken zonder zoete aardappel is niet meer denkbaar.
Gezond, apart en overheerlijk: een musthave kookboek!
Colette Dike

ISBN: 9789023015314
Uitgeverij: Gottmer uitgevers groep - Becht
Prijs: 10,99
Hardcover


Geen opmerkingen:

Een reactie posten