maandag 17 april 2017

Review: Domina - L.S. Hilton


Judith Rashleigh is met succes gepromoveerd van veilinghuisassistent tot internationale kunsthandelaar. Ze mag daarbij een bloederig spoor hebben achtergelaten, haar nieuwe leven als chique galeriehouder in Venetië is alles waar ze van droomde. Maar terwijl ze zich een weg onderhandelt door de Italiaanse kunstscene lijkt haar verleden haar in te halen. Na een onschuldige opmerking op een feestje beseft Judith dat iemand haar op het spoor is...


Het eerste deel, van wat blijkbaar een trilogie moet worden, heb ik niet gelezen: Maestra. Het is ook niet nodig, hoewel mijn nieuwsgierigheid ernaar wel geprikkeld is, want er wordt af en toe verwezen naar dat deel en je krijgt voldoende, niet te veel, uitleg over de gebeurtenissen in Maestra.
Judith is een sexy, intelligente en knappe vrouw die weet wat ze wil, volledig in contact staat met haar seksualiteit, geen schaamte kent en weinig mededogen. Toch is ze niet totaal ongevoelig en als je aan haar vrienden komt, dan krijg je met haar toorn te maken. Ik had begrepen dat Judith in het eerste deel er nogal op los moordde, maar dat is niet het geval in Domina. Judith lijkt een beetje getemd, braver en voorzichtiger daar waar het bloedvergieten betreft. Echter niet op seksueel vlak; ze neemt het er goed van, op allerlei manieren en met beide geslachten. Toch is het niet zo dat het een erotisch boek is; het genre is een thriller die zich afspeelt in de kunstwereld, de decadente jetset wereld en de criminaliteit.
Wanneer Judith gevraagd wordt om een uitzonderlijke kunstcollectie van een superrijke Rus te taxeren, vermoedt ze dat er meer aan de hand is, want hoewel ze gerespecteerd wordt in die wereld, is ze toch niet de beste. Als er spullen verplaatsen en verdwijnen in haar huis weet ze dat iemand haar aan het tergen is, maar wie of waarom?
Soms waren de beschrijvende stukken net iets te lang en mocht het wel met wat meer dialogen afgewisseld worden en af en toe waren de zinnen behoorlijk complex, maar over het algemeen heeft Hilton een vlotte pen.
Hilton is een auteur die geen blad voor de mond neemt en alles omschrijft zoals het is. Heerlijk vond ik dat.
Ik vond Domina een spannende en intelligente thriller met net voldoende pikante scènes, mooi gedoseerde actie, interessante informatie over de kunstwereld en een originele heldin die je ondanks, of juist door, haar donkere kanten toch wel mag. 
Aanrader!
L.S. Hilton

ISBN: 9789044351392
Uitgeverij: The House of Books
Pagina's: 341

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten