zondag 9 april 2017

Review: geschenkdoos - boek + geitje - 'We hebben er een geitje bij' - Marjet Huiberts & Iris Deppe


Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Vóór Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. 
We hebben er een geitje bij! is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016.


Een prachtig kinderboek, met mooi vormgegeven illustraties. De tekeningen zijn lief, springen er uit, en zijn in hun eenvoud enorm aansprekend. Simpele, abstracte illustraties zonder veel poespas in pasteltinten. Ze komen lieflijk en zacht over, maar zoals eerder gezegd met heel veel sfeer die een beetje nostalgisch aandoet. Ik kreeg er geen genoeg van en ik ben al lang geen kind meer. De dieren zijn eveneens leuk uitgebeeld.  Het is zo'n boek dat jong en oud vrolijk krijgt, en gegarandeerd dat ieder kind met de boerderijdieren mee roept: 'We hebben er een geitje bij!'. De teksten in rijmvorm zijn net zo aardig bedacht, soms grappig en zeker passend bij ieder dier; gewoon prettig om voor te lezen. En wat de teksten niet vertellen, doen de prenten wel.

Een speels prentenboek waar je ook als ouder evenveel plezier aan beleeft bij het voorlezen en waar de kleintjes bij zullen kraaien van amusement. Het verbaast me niets dat het in 2016 tot prentenboek van het jaar is verkozen.
Iris Deppe

ISBN: 9789025766689
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: 13,95
+ pluchen geitje
Hardcover

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten