maandag 21 november 2016

Review: Achter gesloten deuren - BA Paris


Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.
 

WAW! Lang geleden dat ik nog zo'n spannend boek gelezen heb. Dit was er zo een waar ik de slaap voor gelaten heb. Je weet wel, nog één pagina en dan stop ik, nee, nog één, en voor je het weet zit je enkele hoofdstukken verder.
De auteur heeft een geniaal plot in elkaar gebokst, een plot dat nergens rammelt, waarbij alles verduidelijkt wordt mits geduld en dat je in het verhaal gevangen houdt tot het laatste woord. Letterlijk! Hoe meer ik las, hoe meer ik dacht: Maar Wat Een Geweldig Boek Is Dit!
Grace en Jack worden beangstigend goed en met de nodige diepgang neergezet. Grace is niet het typische slachtoffer, want het is een sterke, onafhankelijke vrouw, waarvan je zeker niet verwacht dat ze in de val van een psychopaat trapt. Dat maakt het des te enger en geloofwaardiger, want het maakt je duidelijk dat als de tiran maar sluw en vreselijk genoeg is, iedereen dit mee kan maken.
Een verhaal over een sprookje dat in een nachtmerrie verandert, over hoe bedrieglijk iemand kan zijn en hoe blind een omgeving kan zijn. Niet over de naïviteit of domheid van een partner, dat komt hier niet ter sprake, het bedrog is veel subtieler dan dat.
De auteur wisselt hoofdstukken af die zich in het heden afspelen en in het verleden, en dat is een slim gekozen zet. Dat alleen al maakt het boeiender. Bovendien sluit ze ieder hoofdstuk af met een kanjer van een cliffhanger. Snap je nu waarom ik het boek niet kon wegleggen en het, jammer genoeg, in een record tempo heb uitgelezen?
Na het lezen, bleef ik ademloos en verbluft achter.
Zenuwslopende topthriller!!!!
Superaanrader voor lezers met een ijzersterke maag en zonder slaapproblemen.
BA Paris

ISBN: 9789026336898
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Pagina's: 353

Prijs: 18,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten