donderdag 29 september 2016

Review: De adelaar en de wolven - Simon Scarrow


Het Tweede Legioen zit middenin een campagne om het zuidwesten van Engeland te veroveren. Rome heeft een alliantie met Verica, de leider van de Gallische stam de Atribati. Centurions Macro en Cato krijgen de taak de strijders van de stam te trainen, zodat ze de grens beter kunnen verdedigen. Op papier zijn de Atribati trouw aan Rome, maar er is veel weerstand tegen de Romeinen onder de strijders. Macro en Cato moeten de loyaliteit van de Atribati verdienen en het onrustige grensgebied verdedigen. Ze staan voor de grootste uitdaging van hun leven.


Ik lees af en toe een historische roman, en bij deze ben ik meteen met deel 4 uit de reeks begonnen, wat geen probleem vormde en goed losstaand te lezen was. Het is wel duidelijk dat de schrijver in zijn genre een zeer vakkundig man is, hij weet het boeiend te houden en komt soms met nieuwe feiten en gegevens.
Het leuke van het lezen van historische romans is onder andere dat je ook historische figuren tegenkomt en daar doet dit boek niet voor onder. Macro en Cato zijn interessante personages om te volgen, hun vriendschap komt mooi uit de verf en ook de evolutie van hun karakters komt realistisch over.
Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje jammer vond niet meer over de Britten te lezen, maar daar is nou eenmaal weinig schriftelijke informatie over. Scarrow geeft in dit boek meer uitleg over de bevelsstructuur en werking van Romeinse legioenen, wat weer eens iets anders is.
Een knap in elkaar gezet verhaal en spannend genoeg om nieuwsgierig te zijn naar de rest van de reeks.
Simon Scarrow

ISBN: 9789021401324
Uitgeverij: Q
Pagina's: 440

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten