zondag 11 oktober 2015

Review: De Griekse oudheid in vijftig levens - David Stuttard


In vijftig tot de verbeelding sprekende portretten beschrijft David Stuttard het klassieke Griekenland. Aan bod komen onder andere Pericles en Alexander de Grote, Empedocles en Plato, Herodotus en Sophocles, en Apelles en Archimedes, maar Stuttard beperkt zich niet tot de gebaande paden. Hij maakt ook ruimte voor Milo, een Olympisch worstelaar, de vrouwelijke intellectueel Aspasia en Zeuxis, een schilder. Samen vertellen zij het verhaal van de Griekse oudheid, de bakermat van de Westerse beschaving. Het prachtige, rijk geïllustreerde full colour boek bevat kaarten, tijdlijnen, en personen- en plaatsregisters.Een schitterend boek, en dat niet alleen voor liefhebbers van geschiedenis of de Griekse oudheid. Dit boek fascineerde me van het begin tot het eind. Ik ben altijd lichtjes geïnteresseerd geweest in de Griekse oudheid, vooral in de filosofen uit die tijd, en dit boek heeft mijn interesse omgezet in een passie.
In klare taal, met voldoende details en diepgang, passeren er grote en bekende, maar ook minder bekende Grieken de revue.

Ik kende wel al enkele namen, maar nu kwamen die personen helemaal tot leven en bovendien kon ik ze nu ook beter in de tijd plaatsen, waar dat voordien nog wel eens door elkaar heen liep.
Het is zo'n boek dat je in je collectie moet hebben, een naslagwerk dat je regelmatig weer eens wilt oppakken om je geheugen op te frissen.

Ook de afbeeldingen en foto's zijn subliem en maken het allemaal nog meer intrigerend en duidelijk.
De Griekse oudheid is een veelbetekende tijd en de auteur heeft deze perfect neergezet, door de chronologische verhalen komt alles helemaal tot zijn recht. Het leest als een spannend fictieboek met boeiende personages.
Informatief en meeslepend, een sterke aanrader!


ISBN: 9789401905725
Uitgeverij: Omniboek
Pagina's: 288

Prijs: 27,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten