dinsdag 27 juni 2023

Review: Hotel Magnifique - Emily J. Taylor



Welkom in de betoverende wereld van Hotel Magnifique! Jani kan haar geluk niet op als zij een baan weet te regelen voor haar en haar zusje in het legendarische hotel. Maar algauw ontdekt ze dat er duistere geheimen schuilgaan. Een spannend en magisch avontuur!

Stap in de magische wereld van Hotel Magnifique: gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur verschijnt het ergens anders. Wanneer Hotel Magnifique opduikt in de stad van de 17-jarige Jani, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar en haar zusje, maar eenmaal binnen worden ze van elkaar gescheiden. Jani ontdekt al gauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met een knappe, jonge portier als haar enige bondgenoot probeert Jani het geheim te ontrafelen én haar zus te bevrijden.
Een magnifiek boek! Zowel het verhaal als de limited edition, met prachtige sprayed edges (sleutel, maan, ster en veer) en een prachtig binnenwerk. Echt een must-have voor liefhebbers van bijzondere boeken!

Het verhaal is adembenemend, zowel qua plot, world-building, als de personages. Het leest als een trein omdat er veel gebeurt en de ene fantastische wending na de andere neemt.
Het hotel is meer dan uniek, het is wonderbaarlijk, en chapeau aan de auteur voor het zo tot leven brengen van een magisch hotel.

Jani is koppig, slim en onbezonnen, en dat maakt haar een heel leuk personage om te volgen. De interactie met de knappe Bel is grappig en heel vertederend, zonder zoetsappig te worden.

Ik bleef me continu verbazen over de fantastische elementen die in het verhaal voorkwamen. De auteur heeft een rijke fantasie en het was dan ook heerlijk vertoeven in het hotel (hoewel het ook vaak eng en spannend was). 

Het speelt zich af in een fictief Franse omgeving, en juist die Franse twist eraan, met woorden en al, geven het geheel een nog mysterieuzere, sprookjesachtige en romantische touch. Het past ontzettend goed hij het verhaal en het hotel.

Ik denk dat dit een standalone is, wat eigenlijk jammer is, want ik zou best meer avonturen van Jani in het hotel willen lezen. 
Grote aanrader!

Nederlands 
Hardcover 
9789026166594 
27 juni 2023 
400 pagina's
De Fontein
24,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten