zondag 4 juni 2023

Review: De magische academie 1 - De ontdekking van de talenten - Anna Ruhe



Een spectaculaire nieuwe serie in de wereld van De magische apotheek!

Ella Fredericks heeft lang op deze dag gewacht: eindelijk is ze leerling op de magische academie. En eindelijk kan ze in de voetstappen van sentifleur Lucie Alvenstein treden en haar talent met magische geuren laten zien!

Maar in het bos rond de school schuilt een groot gevaar. Een mysterieuze orde, die zich ‘De Groep’ noemt, probeert tegen elke prijs te voorkomen dat de leerlingen worden opgeleid tot geurapotheker. En Ella en haar vrienden Polly en Ben zijn de enigen die De Groep in de weg staan…

De magische academie is een los te lezen nieuwe serie in de wereld van De magische apotheek met sfeervolle illustraties van Claudia Carls. Spanning, magie en avontuur voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar!

Ik heb er nu spijt van dat ik de serie voorafgaand "De magische apotheek" niet heb gelezen. Niet omdat dat nodig is om deze reeks te kunnen volgen, maar omdat ik zo genoten heb van "De magische school".

Ruhe heeft hiermee een bijzonder originele reeks geschreven, of althans het eerste deel van een reeks. Het concept is verfrissend en uniek. 

Ella en haar vrienden, Ben en Polly, zijn leuke kinderen om te volgen, en hun band is zo hartverwarmend. Naast het leren kennen van de magische, boeiende school, worden ze al gauw in een spannend en eng avontuur gestort. Ik vond de omschrijvingen hoe de geurflesjes tot stand kwamen ook knap gedaan. Je kunt de verschillende geuren bijna op je tong proeven, zo goed heeft de auteur ze in woorden vervat. 

De prachtige zwart-wit illustraties geven je een nog duidelijker beeld van hoe het er allemaal uitziet. 

Laat je, zelfs als volwassene, onderdompelen in een fantastisch verhaal! Je zult er geen spijt van hebben.

Nederlands 

Hardcover 

9789000387106 

11 mei 2023 

304 pagina's

Van Holkema & Warendorf

18,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten