maandag 12 juni 2023

Review: De prins van Toorn - Kerri Maniscalco



Duistere en romantische fantasy die zich afspeelt in Italië en je onderdompelt in de taal en cultuur

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Wat een prachtig verhaal én een prachtige uitgave.

Goed, eerst over deze limited edition uitgave dat supergeslaagd is. Zelfs de papieren cover met flappen heeft aan de binnenkant een mooi design van gouden bloemen. De zijkanten van het boek zijn bewerkt met paarse bloemenpatronen en de hardcover heeft ook nog eens een apart design. Als kers op de taart is er een kaart van Hel in het boek aanwezig. Dit is dus, zoals ik eerder zei, niet alleen een mooi verhaal, maar ook nog eens een prachtig afgewerkt boek. Die moet je gewoon hebben!

En dan het verhaal. Heksen, demonen, vampiers, ze komen er allemaal in voor, maar dan in een originele versie. De hoofdrollen zijn aan de heksen weggelegd en ik vind het heerlijk hoe de auteur de oude religie, met zijn rituelen en magie, in een modern jasje heeft gestoken. De krachtige godin, en haar sterke vrouwelijke aanhangers, is terug van weggeweest! Het komt allemaal heel erg realistisch over. Daarnaast was het telkens likkebaarden wanneer er heerlijke Italiaanse recepten de revue passeerden. 

Geen zeemzoetig liefdesverhaal, maar de kracht en passie van de vrouw wordt gevierd. Ik vind het ook heerlijk dat het in de ik-persoon wordt verteld, en Emilia is werkelijk leuk om te volgen; ze geeft niet gauw op, al krijgt ze de ene na de andere tegenslag te verwerken. Een spannend verhaal ook, vol moord en verraad en vergelding. 

De auteur schrijft beelden en poëtisch, vlot en aangrijpend. Italië en zijn cultuur komen tot leven, de world-building is uniek en de opzet van het plot enorm boeiend en slim. 

Het einde bevat een joekel van een cliffhanger, maar zelfs al zou die er niet zijn geweest, kan ik niet wachten om het volgende deel open te slaan.

Verslavend begin van een nieuwe fantasy-reeks die liefhebbers absoluut niet zal tegenvallen.

Nederlands 

Hardcover 

9789022597606 

24 januari 2023 

384 pagina's

Boekerij

22,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten