zaterdag 24 juni 2023

Review: De Schaduwman - Helen Fields



De schaduwman is de nieuwe, standalone, van internationale bestseller auteur Helen Fields en een perfecte spin-off van de Callanach serie, met Luc en Ava. Voor lezers van Slaughter en MJ Arlidge.

hij verzamelt zijn slachtoffers

Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

en hij is op zoek naar het volgende

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.

Dit keer geen Callanach boek, maar een standalone van Fields. Eerst was ik een beetje teleurgesteld, omdat de serie met Callanach echt heel goed is. Maar zodra ik begon te lezen, verdween mijn teleurstelling.

Inspecteur Baarda en forensisch psycholoog Woolwine zijn het perfecte nieuwe duo. Hun conversaties zijn scherp, grappig en vertederend. Je voelt dat ze hele goede vrienden zullen worden, en dat blijkt ook zo te zijn. Hoe verschillend ze ook zijn, ze werken goed samen, en ik vond het heerlijk om ze te volgen. De methodes van Woolwine zijn bizar, maar doeltreffend. We krijgen ook veel mee over hun achtergronden, en dat was ook heel bijzonder.

Er zijn ook hoofdstukken waarin we de dader volgen en zijn slachtoffers. Nagelbijtend spannend komt niet eens in de buurt. Bovendien heeft de auteur een wel heel aparte ontvoerder/dader gecreëerd. Zijn achtergrond, ziektes etc. zijn meer dan apart te noemen. 

Tot de laatste pagina zit de spanning er heel goed in. Het zou een standalone zijn, maar ik hoop heel erg dat er toch nog boeken met dit markante duo zullen volgen, want ik ben nog niet klaar om ze aan de kant te schuiven.

Nederlands 

Paperback 

9789026362682 

30 mei 2023 

392 pagina's

Ambo | Anthos

22,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten