zaterdag 1 mei 2021

Review: Wie niet horen wil – Nicci FrenchIn de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.

Wie niet horen wil van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…

Nicci French heeft met Wie niet horen wil wederom een spannende psychologische thriller geschreven, met een uiterst onverwachte ontknoping.

Waarschuwing: heb je taken die je moet doen, begin dan niet aan dit boek. Ik kon niet stoppen met lezen, alles moest wijken en leek onbelangrijk. 

French schrijft weer ongelooflijk vlot en pakkend. Je kruipt helemaal in de huid van het hoofdpersonage Tess, omdat het in de ik-vorm is geschreven, maar vooral omdat ze gewoon goed neergezet wordt. Haar gevoelens, haar twijfels, haar zorgen; ze worden deel van de lezer. 

French schrijft bovendien rechtdoorzee, geen onnodig of te lyrisch woordgebruik, geen ellenlange omschrijvingen, maar vlotte zinnen die alles vertellen wat je nodig hebt.

Je wordt ook een paar maal serieus op het verkeerde been gezet. De verassingen volgen elkaar op, maar worden rustig gehouden door alledaagse gebeurtenissen, waardoor het allemaal erg realistisch overkomt. 

Een uitstekend geschreven thriller, boeiend tot en met, bijzonder en met goed neergezette karakters.

Vier en een half op vijf sterren


ISBN: 9789026352126

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 432

Prijs: 22,99€ 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten