woensdag 19 mei 2021

Review: Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson


 

Het enige wat de twaalfjarige Marinka wil, is een vriend. Een echte vriend. Niet zoals haar huis op kippenpoten. Oké, het huis kan tikkertje en verstoppertje spelen, maar Marinka verlangt naar een mensenvriend. Iemand met wie ze kan praten en waar ze geheimen mee kan delen. Maar dat is moeilijk als je oma een Jaga is, een bewaker die doden naar het hiernamaals begeleidt. Het is nóg moeilijker als je in een huis woont dat over de hele wereld heen zwerft… En nog erger: Marinka wordt getraind om een Jaga te worden. Dat betekent geen school, geen feestjes – en geen speelkameraadjes die langer dan een dag in haar leven blijven.

Wanneer Marinka de kans krijgt om een echte vriend te maken, overtreedt ze alle regels… met verschrikkelijke gevolgen. Haar geliefde oma verdwijnt op mysterieuze wijze, en het is aan Marinka om haar terug te vinden – ook als dit betekent dat ze een gevaarlijke reis naar het hiernamaals moet maken.

Wat een prachtig verhaal!

De auteur heeft zich perfect ingeleefd in een meisje van twaalf jaar dat een ander leven wil dan wat haar lotsbestemming is, dat verlangt naar vrienden en een normaal leven. De misstappen die ze begaat met grote consequenties en daar dan moet mee leren omgaan. Ongelooflijk hoe goed het personage Marinka wordt weergegeven, je kan je als lezer perfect in haar verplaatsen.

Het is ook een wonderlijk verhaal met fantastische gebeurtenissen; magische dingen, verre, exotische reizen, leuke dieren en boeiende personages. Ik heb hier echt van genoten. Er zit een geweldig goed gevonden plottwist in die ik niet zag aankomen.

Bovendien schrijft Anderson heerlijk; vlot en beeldend.

Dit boek zou ieder kind en volwassene moeten lezen.

De zwartwit illustraties in het boek zijn prachtig, ze geven heel goed de sfeer weer en het is leuk om sommigen gebeurtenissen in beeld te zien.

Heel mooi vormgegeven boek en het einde is om bij te smelten.

Zeker een aanrader!

Vier en een half op vijf sterren

 

ISBN: 9789021426037

 

Uitgeverij: Volt

Hardcover met illustraties

Pagina’s: 297

 

Prijs: 19,99€

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten