woensdag 12 mei 2021

Review: De Veleda erfenis – Chris HoutmanTijdens het Vierkeizerjaar is het chaos in het Romeinse Rijk. De Bataafse Opstand tegen Rome kantelt en Elfleda begint te beseffen dat het bijna onmogelijk is om de strijd nog te winnen. Ze besluit haar goede vriend Plinius in te schakelen voor de vredesonderhandelingen. Als de Veleda in de boeien dreigt te worden geslagen om in de straten van Rome de ceremoniële wurgdood te ondergaan, neemt Elfleda een gedenkwaardig besluit. Is de band met haar goede vriend Plinius sterk genoeg om ook haar van een gruwelijke dood te redden? De Veleda-erfenis is het derde en laatste deel in de Veleda-trilogie, waarin het verhaal van Elfleda, Plinius de Oudere, Julius Civilis en natuurlijk de Veleda tot een grootse apotheose komt.

Review door Tony.

De sterke en succesvolle trilogie van Houtman heeft me doen inzien dat de Nederlandse literatuurbodem net zoveel te bieden heeft als die uit het buitenland.

Niet alleen schrijft hij over de avonturen en belevenissen van de mysterieuze zieneres, de Veleda, hij leert ons daarbij veel over de geschiedenis van het Nederlands-Belgisch-Frans grondgebied en verleden en over de machtsstrijd van de aanstormende keizer Vespasianus.

De auteur sluit af met een paar leuke twisten en zoals hij eerder deed: met een paar foto’s van stukken uit die periode met uitleg erbij, wat zijn gecreëerde wereld nog meer tot leven brengt.

Vlot geschreven blijft het verhaal aan je trekken waardoor je meegesleurd wordt en het boek eerder uit is dan je zou willen.

Hoewel ik er nu drie heb verslonden, heb ik honger naar meer.

Drie en een half op vijf sterren

 

ISBN: 9789401613781

 

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 475

 

Prijs: 21,99€

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten