maandag 8 april 2019

Review: Vegano Cucino Italiano – Alberto Musacchio & Malu SimõesAuthentieke Italiaanse veganistische gerechten waar je je vingers bij aflikt, van een van de beste vegetarische restaurants in Italië.

Op een heuvel in een olijfboomgaard in het Italiaanse Umbrië, staat Azienda Agrituristica Montali: het beste vegetarische hotel en restaurant ter wereld. Hier serveren Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões authentieke Italiaanse vegetarische gerechten waar je je vingers bij aflikt.

Musacchio en Simões, bekend van hun boeken Vegeterranean (meer dan 70.000 exx. verkocht!) en De easy vegeterranean, hebben in Vegano cucino italiano hun beste veganistische recepten op een rij gezet. Een absolute must-have voor de liefhebbers van de (plantaardige) Italiaanse keuken!

"Dit boek werd als enige unaniem gekozen door de commissie door de actualiteitswaarde (gezond en bewust koken) en de overtuigingskracht' – Jurycommentaar Het Lintje van de Boekverkoper (Vegeterranean won deze prijs in 2009)
Een fantastisch kookboek, zowel qua indeling als recepten.

In de inleiding verklaren ze dat hun vorige kookboek een gigantisch succes was, maar dat sommige gerechten moeilijk en tijdrovend waren. Vandaar dit nieuwe kookboek dat veganistische gerechten bevat die veel eenvoudiger te bereiden zijn. En dat is ook zo.


Het is niet een typisch Italiaans kookboek, wat ik aanvankelijk dacht, maar veel meer. De gerechten komen uit de hele wereld, maar hebben telkens een Italiaanse twist, en dat maakt ze zo bijzonder. Als veganist heb ik al heel wat kookboeken in die strekking, maar deze springt er toch weer uit met smaakcombinaties die totaal nieuw zijn. 


Bovendien staat heel handig bij elk gerecht of het een ‘moeilijk’ of ‘makkelijk’ gerecht is (de meeste zijn makkelijk), voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is, de tijd die je nodig hebt om het te bereiden en de glutenvrije opties (leuk detail!). En er wordt ook telkens een bepaalde wijn aanbevolen die prima bij het gerecht past. Zo hoef je je nergens meer druk om te maken om de perfecte dinerparty te houden. 


Prachtige, sfeervolle foto’s die je het water in de mond brengen.

Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet gerecht heb; er waren er zoveel! Bij de hapjes vond ik de ‘Tris di Scones’ schattig om bij een aperitiefje te serveren (drie manieren om scones te vullen), de ‘Ribollita’, een voorgerecht met o.a. cannellinibonen en prei is overheerlijk, de ‘Patate al Cocco’, een gerecht uit Sri Lanka met kokosaardappels was verrassend lekker en als dessert een recept uit Apulië: ‘Grano Dolce’ met pure chocolade en walnoten: die moet je proeven!

Dit kookboek is een must voor iedere foodie en voor degenen die af en toe eens een exquis veganistisch gerecht willen proberen.

Smakelijk!
ISBN: 9789045219530

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 213

Prijs: 19,99


Alberto Musacchio & Malu SimõesGeen opmerkingen:

Een reactie posten