vrijdag 26 april 2019

Review: Een kans op zes – Petra SparkZE OVERLEEFDE EEN DRAMA, VEERTIEN JAAR LATER BEGINT ALLES OPNIEUW...

Tijdens een zonovergoten vakantie aan de Côte d'Azur verdwijnt Alexandra's zevenjarige zoon. Hij wordt nooit teruggevonden. Veertien jaar later ontvangt ze een anonieme brief, iemand lijkt meer te weten... Wanneer ze op een ochtend ontwaakt in een huis aan de Middellandse Zee ontdekt ze een gruwelijke waarheid. Ze zal meemaken wat haar zoon veertien jaar geleden moest doorstaan.

Intussen worden er op het strand van het Franse Hyères lichamen van zevenjarige jongetjes gevonden. Opalen liggen in een kring om hen heen.

Is Alexandra het slachtoffer van deze 'opaalmoordenaar'? Of ligt de sleutel tot de waarheid verborgen in het duistere verleden van Hyères?
We lezen de gebeurtenissen uit het oogpunt van verschillende personages: hoofdstukken waarin afwisselend Alexandra (de moeder van het verdwenen jongetje), Cathérine (een journaliste die de waarheid achter de opaalmoorden op het spoor is) en Jacob (een varkenskweker met perverse voorkeuren) gevolgd worden.

We weten dus al gauw dat Jacob degene is die de jongetjes ontvoerd en misbruikt. Hij wordt hierbij geholpen door een rijke vriend, Damien, die ze naderhand vermoordt.

Die afwisselende hoofdstukken geven een interessant perspectief op het verhaal, want zo lees je het vanuit diverse hoeken en standpunten en duik je dieper in de leefwereld van zowel slachtoffer als dader. Anderzijds ontbreekt het daardoor aan spanning, omdat je al weet wie de daders zijn. Of dat denk je toch, want de auteur heeft op het einde nog een paar verrassende wendingen gepland die ik niet vermoed had.  

Waar ik me vooral aan stoorde waren de dialogen, die niet altijd even geloofwaardig overkwamen.

Het verhaal is echter goed opgebouwd en er is duidelijk nagedacht over de psychologie achter de gebeurtenissen.

Daarom heb ik het boek toch met plezier uitgelezen.

Petra Spark


ISBN: 9789462420960

Uitgeverij: Kramat

Pagina’s: 280

Prijs: 19,95
Geen opmerkingen:

Een reactie posten