maandag 23 juli 2018

Review: Beklemming – Franck ThilliezCamille Thibault is politieagent in Noord-Frankrijk. Sinds haar harttransplantatie droomt ze iedere nacht over een levensechte vrouw in nood. Zou het een herinnering van haar donor kunnen zijn? Camille heeft nog maar één missie: uitvinden welk drama er heeft plaatsgevonden. Kort daarop worden Henebelle en Sharko thuis gebeld over een nieuwe zaak: een jonge vrouw, bijna blind, jarenlang in het donker vastgehouden, in een boom. Al snel leidt al het bewijs in de richting van de vrouwelijke politieagent in Noord-Frankrijk... Heeft Camille hier iets mee te maken?
Sinds zijn eerste uitgave is Thilliez een van mijn favoriete schrijvers.

Zijn politiethrillers zijn verslavend en het politieteam met onder andere Franck Sharko en Lucie Henebelle vind ik geweldig! Stuk voor stuk karakters die staan, die menselijk overkomen, die ontzettend leuk zijn om in hun kielzog te volgen. Je beleeft alles intens mee. Het uitgebluste van Bellanger, de hoofdinspecteur, die zich door de ernst van de zaak danig overwerkt, het verlangen naar de terugkeer naar de werkvloer van Lucie, nadat ze een tweeling heeft gekregen, de angsten van Camille nadat ze beseft dat haar hart het elk moment kan opgeven, …Verwacht je verder bij Thilliez aan gedegen en diepgaand onderzoek dat delen van de maatschappij blootlegt waarvan je wel een vaag idee had, maar nu tot in de gruwelijke kern leert kennen.

Thilliez begeeft zich altijd aan de rand van de maatschappij met zijn ideeën, een rand die weliswaar het meest duistere van de mens blootlegt maar niettemin, en jammer genoeg, bestaat.

Telkens je een stukje van de puzzel krijgt, en daarmee van de verschrikkingen waartoe mensen in staat zijn, denk je dat je het wel gehad hebt, en dan volgt er nog een wending en nog een, de een nog afschuwelijker en meer luguber dan de ander.

Seriemoordenaars uit andere boeken zouden bang zijn van de creaties van Thilliez.

De auteur schrijft niet alleen vlot en spannend, maar ook met veel gevoel en kennis. Daarna zijn je ogen weer een stuk geopend, en eigenlijk had je die afgrond liever niet ingekeken.

Onthoud mijn woorden: Thilliez zal, na nog enkele van dergelijke meesterwerkjes, tot de groten gaan horen.

Superaanrader.


Franck Thilliez


ISBN: 9789401609227

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 447

Prijs: 22,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten