maandag 3 april 2017

Review: Bijzondere vertelsels - Ransom RiggsNet als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.
Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne ... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

Het boek 'Bijzondere vertelsels' bevat 10 kortverhalen met sprookjesachtige allures. Ze beginnen zelfs met 'Er was eens...' en eindigen met 'En ze leefden nog lang en gelukkig'. Hoewel voor young adult bedoeld, zijn het net als de klassieke sprookjes verhalen voor iedere leeftijd vanaf jongvolwassene. Sommige verhalen zijn ook geschikt voor jonger, maar er zitten een paar engere bij die misschien niet door de kleinsten gesmaakt zullen worden. Hoe dan ook, ieder verhaal is bijzonder, zoals de titel van het boek al aangeeft. Riggs is echt een meester-verteller met een fantasie die blijkbaar oneindig is, en niet te vergeten: hij heeft een vlotte pen.
Illustraties: Andrew Davidson

'De loffelijke kannibalen' vond ik het origineelst (hoewel bij tijden behoorlijk eng in de psychologische betekenis) en bij 'De sprinkhaan' heb ik zelfs tranen in de ogen gekregen. Stuk voor stuk hebben de verhalen iets leuk; ze hebben allemaal wel wat. Het boek was dan ook in no time uit.
Mooie vormgeving zowel binnen in het boek als de hardcover en ieder verhaal krijgt een prachtige illustratie als bonus.
Dit is weer zo'n mustread én musthave boek waar jong en oud plezier aan zullen beleven. 
Verhalen: Ransom Riggs

ISBN: 9789044829631
Uitgeverij: Clavis
Illustraties: Andrew Davidson
Pagina's: 211
Hardcover
Prijs: 19,95Geen opmerkingen:

Een reactie posten