In Zoete
aardappel staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met
verrassende gerechten, hartig én zoet! De zoete aardappel is niet meer weg te
denken. Een verrassende variatie op de bekende gewone aardappel. Zoete
aardappel kan in hartige én zoete recepten worden gebruikt. Wat dacht je van
een zoete-aardappel-cheesecake of een pizza van zoete-aardappeldeeg?
We
koken al een tijdje met zoete aardappels, zowel 's avonds als voor het ontbijt.
In plaats van brood bijvoorbeeld, rooster ik sneetjes zoete aardappel en dat is
net zo lekker, als niet nog lekkerder, dan gewone boterhammen.
Maar
met dit receptenboek van Colette Dike ben je helemaal met zoete aardappels een
prins(es) in de keuken. Nooit gedacht dat je er zoveel mee kon doen.
In
het begin staat een intro over de zoete aardappel, waarom het zo gezond is, wat
het precies is etc. Wist je bijvoorbeeld dat de zoete aardappel wat betreft
voedingswaarde met afstand op nummer één staat onder de groenten? Dat maakt dat
ik het nog vaker in huis zal halen en zeker als je de creatieve
kookmogelijkheden ziet.
Het
kookboek is mooi en overzichtelijk onderverdeeld in ontbijt, brunch &
lunch, friet, diner en snoepen. Zelfs hoe je chips kan maken van zoete
aardappel (met de schil, zodat er niets verloren gaat).
Wij
hebben er o.a. friet van gemaakt, in de oven dus veel gezonder, en dat heeft
ontzettend gesmaakt. Vooral ook door het sausje dat je erbij kunt serveren.
Heb
je niet meteen zin om de aardappelen in gerechten te verwerken, dan geeft de
auteur ook een tip hoe je ze alvast voorbereidend kunt bewaren.
Ook
lekker zijn de desserts, zoals de vingerlikkende brownietaart oftewel het
brownietuintje. Zelfs een pizzabodem kan je van zoete aardappel maken, meteen
ook glutenvrij!
Je
leest het al; de mogelijkheden zijn eindeloos. Een keuken zonder zoete
aardappel is niet meer denkbaar.
Gezond,
apart en overheerlijk: een musthave kookboek!
ISBN:
9789023015314
Uitgeverij:
Gottmer uitgevers groep - Becht
Prijs:
10,99
Hardcover
Geen opmerkingen:
Een reactie posten