Net als in het populaire tv-programma
bundelen de chef-koks ook voor dit kookboek hun krachten en schotelen de ze je
lekkerste recepten voor. Geïnspireerd door haar kleurrijke achtergrond maakt
Sharon gerechten uit alle windstreken. Ramon kookt met pure ingrediënten uit
het seizoen. Sommelier Milton Verseput deelt bijzondere dranken en chef-kok
Leon zorgt voor daarbij passende gerechten. Het BinnensteBuiten
Kookboek bevat ruim 70 oude én nieuwe gerechten, aangevuld met
inspirerende achtergrondverhalen van Alain Caron.
Ik ken het tv-programma waar dit kookboek
op gebaseerd is niet, maar dat is ook helemaal niet nodig. Dit is een geweldig
kookboek voor wie overzichtelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel wil
toveren. Er staan ook enkele recepten in die langere tijd in de keuken
vereisen, maar de meeste zijn in een handomdraai klaargemaakt. Symbolen bij
ieder recept maken je wegwijs; zo is er een symbool voor 'snel', dus gerechten
voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, een symbool voor
'betaalbaar', voor recepten met simpele ingrediënten en een symbool voor
'werelds' met een internationaal allure. Voor ieder wat wils dus.
Zitten er innoverende recepten bij? Niet
per se, maar wel originele combinaties of gerechten die je triggeren om eens
anders te koken, outside the box te denken.
Wat ik bijzonder leuk vond, is dat de
meeste gerechten met een dranktip vergezeld gaan. Bijvoorbeeld bij het soepje
van aardappel en mierikswortel wordt aangeraden om er een Ollorosso sherry bij
te drinken. Daarnaast ook een tip voor het gerecht zelf, bijvoorbeeld welke
keukenapparatuur het beste te gebruiken. Ook de recepten zijn duidelijk en
overzichtelijk.
Geen twijfel hoe iets klaar te maken of wat er bedoeld wordt.
Tussen de recepten door vind je leuke informatieve pagina's over bijvoorbeeld
Limoncello, koffie, kaas, vis etc. Mensen die gepassioneerd zijn door een
bepaald voedsel komen aan het woord, waarna een recept met dit ingrediënt
volgt. De onderverdeling is als volgt: borrel, vlees, vis, vega, zoet en ten
slotte een receptenindex.
Iedereen zal met dit kookboek aan zijn
trekken komen, of je nu veel of weinig tijd hebt, aan een budget gebonden bent
of niet of een vleeseter of vegetariër bent.
ISBN: 9789048837113
Uitgeverij: Carrera Culinair
Hardcover
Prijs: 29,99
Geen opmerkingen:
Een reactie posten