donderdag 13 april 2017

Review: Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein #7) - Nicci French


Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.


Ik volg de serie niet vanaf het begin, maar ben ergens middenin begonnen. Tot nu toe vind ik ieder deel even goed, dus ook dit zevende (op zichzelf te lezen) deel vond ik weer spannend en meeslepend.
Het behoeft eigenlijk niet veel uitleg meer; Nicci French is een begrip geworden in de thrillerboekenwereld en er zijn weinig lezers die hen niet kennen. Ze schrijven met een vloeiende pen, hebben karakters die er staan als een huis, levendige dialogen en weten iedere keer weer de lezers op het verkeerde spoor te zetten.
Frieda's vrienden en familieleden worden een voor een aangevallen; de een wordt ontvoerd, de ander in elkaar geslagen... Het is duidelijk dat iemand het op Frieda voorzien heeft, maar is dit werkelijk Dean Reeve (die haar al jarenlang tergt en terroriseert)? Of kan het iemand anders zijn?
Hoe dan ook blijf je de eerste helft in het ongewisse en hoeveel verdachten je in je hoofd ook hebt zitten, je zal hoogstwaarschijnlijk de bal misslaan. Daarna kom je als lezer wel te weten wie het is, maar dat maakt het de rest van het verhaal niet minder spannend. Het kat en muisspelletje tussen de dader en Frieda is zenuwslopend boeiend.
Nicci French blijft tot de absolute top behoren; het was zalig weer een thriller van dergelijk niveau te lezen en ik hoop dat ze nog even met deze reeks verder gaan (het einde suggereert wel en niet, het kan dus beide kanten op gaan).
Nicci French

ISBN: 9789026338199
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Pagina's: 372
Prijs: 19,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten