maandag 20 maart 2017

Review: Complete set voor creatief handletteren & Het complete boek voor Chalk Letteren


Set: Handletteren, of moderne kalligrafie, is he-le-maal HOT! Je kunt Instagram, Pinterest of Etsy niet meer op zonder te struikelen over de mooiste handgetekende illustraties. Maak nu zelf prachtige met de hand geschreven teksten, krullen en versieringen met deze complete set. Het is de ideale compagnon bij de vele handboeken over moderne kalligrafie en handletteren. Alles wat je nodig hebt vind je in de set: papier, potlood, gum, liniaal, zwarte fineliners en een brush pen. Bedenk een mooie tekst voor op je label, schrift, ansichtkaart, cadeauzakje of envelop.

Schets je zelf ontworpen letters eerst met potlood en bepaal de opzet van je tekst, maak het geheel af met versieringen en doodles en trek het geheel over met zwarte pen. Gum daarna de potloodlijntjes weg, en klaar! Deze complete set bevat: A4 flyer met basisinstructies HB-potlood 20 cm plastic liniaal Zwarte fineliner, nr. 3 Goede kwaliteit zwarte brush pen Goede kwaliteit rulle gum 5 x kraftkleurige cadeaulabels met gat: 5 x 10 cm 1 x kraftkleurig schrift, 80 blanco pagina's 14,5 x 21 cm, 5 x A6 ansichtkaart, dubbel kraftkleur karton met envelop 5 x A6 ansichtkaart dubbel wit karton met envelop, 10 x vellen wit karton 15 x 21 cm, 5 x kraftkleurige papieren cadeauzakjes 14 x 22 cm.

Boek: In 'Het complete boek voor chalk letteren' leert krijtkunstartiest Valerie McKeehan je alles wat je moet weten om de mooiste handgetekende krijtontwerpen te maken. In meer dan zestig lessen leer je het ABC van handletteren (letterlijk) en de basisletterstijlen: met schreef, schreefloos en handgeschreven sierletters. Bovendien laat Valerie zien hoe je een ontwerp indeelt, hoe je van verschillende stijlen een mooi geheel maakt en hoe je schaduw en diepte toevoegt aan je werk. Krijg meer gevorderde stijlen als lintletters en 'vintage circus' onder de knie en gebruik banners, vaandels en allerlei soorten versieringen.

Ten slotte bevat 'Het complete boek voor chalk letteren' twaalf projecten waarbij je je nieuwe skills meteen kunt gebruiken. Van een sneeuwbol met een winterwonderland en een verjaardagskaart met een smartphone-thema tot een unieke uitnodiging voor een feestje en een bord voor een lunchroom waarvan iedereen zin krijgt in cupcakes: je maakt ze allemaal zelf. Ontwerp en ontwikkel je eigen chalk letterstijl!

De set gebruiken zonder een bijhorend boek dat je leert hoe je mooi vormgegeven woorden moet verkrijgen is haast onbegonnen werk. Het is echt niet simpel om uit de losse hand veelzeggende of aparte letters te vormen, m.a.w. het ziet er makkelijker uit dan gedaan. Ik heb eerst zitten klooien met zelfverzonnen lettertypes, maar die zagen er allemaal klunzig en haperend uit. 

Pas toen ik het boek erbij nam en stap voor stap 'de knepen van het vak' leerde, werden de woorden mooier, drukten de letters beter uit wat ik wilde zeggen en voelde.

Het is ontzettend leuk om te doen en je maakt er unieke kaarten en cadeaulabels mee. Doordat ze zelfgemaakt zijn, heb je er tijd en moeite in gestoken, en dat wordt toch altijd meer geapprecieerd dan de gekochte versies.

Bovendien vond ik het rustgevend om te doen, omdat je je zo moet concentreren op het moment.
Veel ruimte heb je er niet voor nodig en je krijgt alles voorhanden om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Voor de DIY fan of personen die een nieuwe creatieve uitlaatklep zoeken is deze hobby een sterke aanrader: leuk, mooi, origineel en hip.


ISBN:  9789045321080 (set) & 9789045321127 (boek)
Uitgeverij: BBNC

Prijs: 14,99 (set) en 14,99 (boek)Geen opmerkingen:

Een reactie posten