maandag 19 oktober 2015

Review: Middernacht (negende boek - Corinne) - Lara Adrian


Corinne Bishop heeft het op haar achttiende helemaal voor elkaar. Ze is jong, mooi en haar adoptieouders zijn stinkend rijk. Maar haar hele wereld wordt in één klap op zijn kop gezet als ze wordt ontvoerd door de kwaadaardige vampier Dragos.

Na jaren in gevangenschap te hebben geleefd, wordt Corinne gered door de Broederschap, een groep vampiers die de wereld beschermt tegen Dragos en zijn volgers.
Broederschap-vampier Hunter krijgt de opdracht om Corinne te beschermen, maar hij is vastbesloten om eerst wraak te nemen op zijn voormalige meester. Hij zal alles op alles zetten om Dragos' schrikbewind een halt toe te roepen - zelfs als hij daardoor Corinne's hart zal breken. 


Alweer het negende deel in deze reeks, ongelooflijk. Goh, wat kan ik nog over deze boekenreeks vertellen. Ieder deel heeft zijn sterke en zwakke punten, maar ze blijven consistent goed. Luchtige fantasy met veel actie en romantiek, met andere woorden: het zijn lekkere tussendoortjes waar je niet te veel bij na moet denken, maar die gewoon leuk zijn om te lezen. De personages, de verhaallijnen, het concept, het is allemaal prima om een zondagje mee door te brengen.
Goede en slechte punten.
Corinne kon me niet echt boeien, maar gelukkig zijn er altijd tal van andere personages die dat wel doen. En de romance tussen haar en Hunter was ook een beetje lauw, maar het was te happen. Tot zover de slechtere punten.
De eerste helft van het boek is vooral goed, door de vele plotwendingen, maar eigenlijk blijft het verhaal relatief spannend tot het einde. Dit deel speelt zich deels af in Louisiana en I Love That! Hiermee punten gescoord dus.
Het is wel zo dat eens je met de Middernachtreeks begint, je eigenlijk alle delen moet lezen, omdat de auteur vaak met cliff hangers en halfopen eindes werkt. Houd daar dus rekening mee.
Maar zoals ik eerder zei: ze zijn de moeite waard als je houdt van dark urban fantasy.
Lara Adrian

ISBN: 9789024566051
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 347

Prijs: 18,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten