vrijdag 23 oktober 2015

Review: De tweede wereldoorlog in de lucht - Jeremy Harwood


Dit overzichtelijke en toegankelijke fotoboek over de Tweede Wereldoorlog onderscheidt zich door zich te concentreren op de strijd in de lucht. Het vertelt eveneens hoe de activiteiten in de lucht het verloop van de oorlog op het land bepaalden. Dit is het eerste deel in een nieuwe reeks van fotoboeken over de Tweede Wereldoorlog. Na De Tweede Wereldoorlog in de lucht verschijnen nog De Tweede Wereldoorlog op zee en De Tweede Wereldoorlog in het geheim.


Een mooi fotoboek dat niet alleen over de gevechten in de lucht in de tweede wereldoorlog gaat, maar vooral focust op de ontwikkeling hiervan, met name door luchtverkenning en fotografie. Daarom dat ook een hoop van de foto's luchtfoto's zijn en dat van zeer goede kwaliteit, origineel en erg interessant. Ik heb de meeste nog niet in andere boeken gezien.
Er staan hoofdstukken in over verschillende onderwerpen, van de eerste radarsystemen tot de eerste atoombommen. Ook komen individuele personages en organisaties aan bod en wat hun invloed was op de oorlog. De verhalen zijn eveneens interessant en helder en de informatie is breder dan je uit zo'n boek zou verwachten. Met andere woorden: het is gedegen en goed onderzochte informatie die je krijgt.
Een aanrader voor eenieder die geïnteresseerd is in de tweede wereldoorlog en/of in vroegere luchtfotografie en verkenningen.
 


ISBN: 9789401905954
Hardcover
Uitgeverij: Omniboek
Pagina's: 208

Prijs: 24,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten