Ben je gek
op chocolademousse, maar zijn de meeste versies uit de supermarkt te flauw voor
jou? Of vind je dat de meeste recepten te weinig de smaak van chocolade
benadrukken? Dan heb ik het perfecte recept voor chocolademousse voor je. Het
is supermakkelijk en snel te maken en het kost minder tijd en moeite dan om het
te gaan halen in de winkel. Bovendien is het zoveel malen rijker aan smaak! Oké,
wat heb je er voor nodig?
- 250 gram donkere chocolade
-
chilipoeder
- 250 gram room
- 60-70 gram suiker en honing (samen,
niet ieder 60 gram !),
en eventueel vanille
- tequila of
drank naar keuze (kersenlikeur is ook heel lekker)
- eventueel
chocoladepoeder en bramenjam om het af te werken
- 3 eieren
Je hakt de
chocolade in brokken en laat ze smelten in een bain-marie.
De room tot
slagroom opkloppen.
Het eiwit
en het eigeel van de drie eieren scheiden.
Het eiwit samen
met de suiker stijf kloppen (dat doe je het beste door de klopper en de kom eerst
even met heet water af te spoelen en niet af te drogen).
Het eigeel samen
met de honing opkloppen.
Als alles
opgeklopt is en de chocolade is gesmolten, dan de chocolade en het eigeel
voorzichtig door de slagroom roeren (het hoeft niet egaal te worden). En daarna
zo kort mogelijk het eiwit er door roeren.
Een snufje
chili en een scheut tequila (een flinke slok) maken het net iets pittiger.
Overgieten
in glazen of kommetjes.
Afwerken
kun je eventueel door een beetje cacaopoeder of poedersuiker er op te strooien,
of beide, en een toefje bramenjam (hier een lekker recept voor zelfgemaakte
braambossenjam).
Andere
lekkere mogelijkheden om in de mousse te verwerken zijn:
- een
beetje fijngesneden gember
- Fijngehakte
munt (afwerken met een volledig muntblaadje op top)
-
fijngehakte hazelnoten
- kleine
stukjes fruit
Smullen
maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten