Goed, het
is er niet echt de tijd voor. Ik vind limoncello meer iets voor de lente, doordat
het nogal fris en fruitig is, maar veel van mijn vriendinnen vinden het een
drankje dat je het hele jaar door kunt drinken. En ah, het is zooo lekker dat
ik het eigenlijk met hen eens ben. Dus, hier een snel recept voor een zelfgemaakte
limoncello waar je niet alleen je vingers, maar je hele hand bij zult aflikken
en die je, als je niet oplet, een behoorlijke kater kan geven. Want stoppen ermee,
vergeet het maar.
Je hebt er
haast niks voor nodig:
-
(biologische) citroenen
-
(riet)suiker
- water
- alcohol
Neem een
stuk of 10 biologische citroenen. Haal de pel eraf met een dunschiller, alleen
het gele gedeelte dus. Het witte, bittere, vruchtvlees niet gebruiken.
Vervolgens
pers je de citroenen en zet je het sap in de vriezer.
Neem een
goed schoongemaakte, ontsmette weckfles of pot (gebruik zuiveringszout om die
te reinigen en niet uitdrogen met een handdoek). Doe daar een fles wodka
en alle citroenschil in.
Laat dat
twee weken trekken en ga om de dag even de fles schudden of draaien.
Haal dan
het citroensap uit de vriezer, vul dat aan met een halve liter water en doe
hier 400 gram
suiker bij (ik gebruik rietsuiker). Laat langzaam koken tot de suiker opgelost
is, veel roeren. Laat de stroop volledig afkoelen.
Daarna
flikker je alles bij elkaar: de schillen met alcohol en de siroop.
Haal door
een zeef, et voila: limoncello is born.
Santé,
proost, saluté, op je gezondheid, l'chaim, kippis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten