zaterdag 20 juli 2024

Review: Niet meer terug - Jo Spain



Rose biecht Luke tijdens hun huwelijksreis op dat er thuis in hun flat een dode man ligt. Ze heeft hem uit zelfverdediging gedood. Zegt ze… Sommige leugens zijn te groot om verborgen te blijven. Niet meer terug van Jo Spain.

Luke werd door zijn vrouw Rose verrast met een verlate huwelijksreis in een Caribisch paradijs. Maar nu ze hun koffers pakken om weer naar huis te gaan, biecht Rose hem op dat zij op de dag dat ze Londen verlieten, thuis belaagd werd door een agressieve man uit haar verleden. Uit zelfverdediging heeft ze hem gedood en nu ligt er dus een lijk in hun appartement. Luke weet maar één persoon die hen kan helpen: Mickey. Zij kan degene zijn die ervoor moet zorgen dat Rose nooit meer hoeft te vluchten. Maar sommige leugens zijn te groot om voor te blijven…

dinsdag 16 juli 2024

Review: Rome en Perzië - Adrian Goldsworthy



‘Rome en Perzië’ van Adrian Goldsworthy toont de stuwende kracht van rivaliteit, en neemt als voorbeeld twee van de grootste, machtigste en belangrijkste rijken uit de geschiedenis: Rome en Perzië.

In ‘Rome en Perzië’ beschrijft oudheidspecialist Adrian Goldsworthy de zeven eeuwen aan rivaliteit tussen wereldmachten Rome en Perzië. Het Romeinse Rijk, waarvan zijn grenzen strekte vanaf het Britse Eiland tot aan de Sahara, was van ongekende grootte en bleef zich uitbreiden. Pas in het verre oosten stootte het op onwankelbare tegenstand: het Partische, later Perzische Rijk, een van de weinige tegenstanders van het Romeinse Rijk die het evenaarde in omvang, effectiviteit en continuïteit. Vanaf de eerste eeuw v.Chr. tot de zevende eeuw n.Chr. was er sprake van conflict tussen Rome en Perzië. Ondanks hun eindeloze botsingen verrijkte de onderlinge handel en uitwisseling van cultuur hen beiden. Hun wederzijds respect voorkwam dat zowel Rome als Perzië de ander permanent zou vernietigen. Geen van beiden won de strijd. Beiden gingen ten onder.

Review: Karel de Grote - Erfgenaam van Rome, vader van Europa - Dick Harrison



In ‘Karel de Grote’ schetst Dick Harrison een levendig historisch beeld van de legendarische koning en keizer Karel de Grote.

In ‘Karel de Grote’ verbeeldt hoogleraar en historicus Dick Harrison met veel detail en boeiende wetenswaardigheden het verhaal van Karel de Grote, de vorst die het Frankische Rijk tot het grootste West-Europese rijk van de vroege middeleeuwen maakte. Weinig heersers hebben door de eeuwen heen zoveel betekend voor de politieke en culturele ontwikkeling van Europa. Echter, in de loop der tijd heeft de legendarische keizer de historische figuur overgenomen. De scheidslijn tussen wat waargebeurd en wat legende is, is flinterdun. Aan de hand van verhelderende bronnen en actuele wetenschappelijke inzichten vertelt deze biografie over Karel de Grote, zijn prestaties en zijn tijd. Met ruim zestig afbeeldingen in kleur.

maandag 15 juli 2024

Review: Een mysterie in de boekhandel - Een Kitt Hartley detective - Helen Cox



Kitt Hartley duikt in de zaak waarbij waardevolle boeken uit een boekhandel worden gestolen. De vondst van een lijk maakt de zaak nog urgenter… Deel 2 in de Kitt Hartley-serie. Het is bijna kerst, maar Kitt Hartley heeft iets anders aan haar hoofd. Brigadier Charlotte Banks is namelijk door de politie geschorst op verdenking van mishandeling van een verdachte bij de inbraak in een plaatselijke boekhandel, en bibliothecaris Kitt Hartley en haar vriendin Evie Bowes weigeren te geloven dat ze schuldig is. Maar waarom wordt ze erin geluisd? Kitt gaat op onderzoek uit, want niet alleen wil ze Charlotte’s carrière redden, er zijn ook ontbrekende boeken op te sporen! Dan maakt de ontdekking van een lijk de zaak nog urgenter. Lukt het Kitt om de moordenaar op tijd te pakken te krijgen en er zo toch nog een goede kerst van te maken…?

donderdag 11 juli 2024

Review: Levenslang - Een Cassie Raven-thriller - A.K. Turner



Nieuwe thriller van de auteur van Lichaamstaal. 'Fantastisch! Het tweede deel van de Cassie Raven serie is weer zo goed!'- The Sunday Times. Wat zou jij doen als je vader beschuldigd werd van moord?

Cassie heeft al van jongs af aan een vreemde affiniteit met de dood. Toen ze vier jaar oud was, kwamen haar ouders om bij een auto-ongeluk. Tenminste, dat is wat haar altijd is verteld door haar grootmoeder... Maar dat blijkt een leugen: Cassies vader leeft nog. Hij werd veroordeeld voor de moord op haar moeder en bracht jaren achter de tralies door.

Nu is hij vrij – en hij is op zoek naar haar. Hij zweert dat hij het niet heeft gedaan. Cassie wil hem geloven. Om de waarheid te achterhalen moet ze zelf gaan onderzoeken wat er die fatale dag zo lang geleden gebeurde. Ze roept ook de hulp in van brigadier Phyllida Flyte en ontdekt dat er meer speelde dan op het eerste oog leek…

dinsdag 9 juli 2024

Review: De verloren troon - Erfgenaam 2 - Holly Black



Een gevangen prins. Een wraakzuchtige koningin. En een strijd die de toekomst van Elfhame zal bepalen.

Prins Eik moet boeten voor zijn verraad. Als hij wordt gevangengenomen in het ijskoude Noorden wordt hij onderworpen aan de wil van een monsterlijke nieuwe koningin. Hij zal al zijn sluwheid en charme in de strijd moeten gooien om zijn lot te ontlopen.

Koning Cardan en Koningin Jude zullen er alles aan doen om hun gestolen erfgenaam terug te krijgen. Terwijl aan de andere kant van Elfhame Eik een belangrijke keuze moet maken: gaat hij proberen het vertrouwen terug te winnen van het meisje van wie hij altijd heeft gehouden, of blijft hij Elfhame trouw en overhandigt hij de noodzakelijke middelen om een einde te maken aan de oorlog? Ook als dat het einde van Wren betekent?

Nu er een nieuwe oorlog aan de horizon opdoemt draait het niet langer om wat Eik kan doen om iedereen van wie hij houdt in leven te houden. De vraag is eerdere wie hij zal verdoemen om er heelhuids aan te ontsnappen.

maandag 8 juli 2024

Review: De Kliniek - Connie Woolwine 2 - Helen Fields



Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is...

vrijdag 5 juli 2024

Review: Het geheim van de Buick - Stephen King



Onder de motorkap van deze Buick zit meer kracht dan iemand ooit aankan…

Twintig jaar lang houdt de staatspolitie van Troop D op het platteland van Pennsylvania een geheim verborgen, in de schuur achter de kazerne. Een vintage Buick, die de soldaten lokt om een kijkje te komen nemen.

Nu, jaren later, hangt Ned Wilcox, zoon van de onlangs overleden officier Curt, rond op de kazerne. Op een dag kan hij het niet laten om door de ramen te gluren. Het is tijd om het geheim van de Buick te delen. De ervaren soldaten vertellen Ned elk huiveringwekkend detail – van de komst van de Buick tot de angstaanjagende lichtshows en wat hij in- en uitademt. De Buick is namelijk een portaal naar een andere werkelijkheid. Af en toe neemt hij iets uit deze wereld, en stuurt er iets uit de andere wereld voor terug…

dinsdag 2 juli 2024

Review: De duik - Sara Ochs



Instructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Thailand. Maar zij heeft geheimen die ze graag verborgen houdt. Dat lukt, tót het moment dat er een dode valt.

De duik van Sara Ochs. Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Review: Het meisje dat hield van Tom Gordon - Stephen King



Trishia is verdwaald in het bos. Maar ze is niet alleen…

In Het meisje dat hield van Tom Gordon, de veelgeprezen psychologische horrorroman van Stephen King, verdwaalt een jong meisje in het bos. Wanneer de avond valt, heeft ze alleen nog haar draagbare radio en de wanhopige fantasie dat haar geliefde Red Sox-speler Tom Gordon haar komt redden. Tijdens een wandeling op de Appalachian Trail, wordt de negenjarige Trisha McFarland snel moe van het constante gekibbel tussen haar oudere broer en haar onlangs gescheiden moeder. Maar wanneer ze in haar eentje afdwaalt, raakt ze verdwaald in een wildernisdoolhof vol gevaar. Als de avond valt, heeft Trisha alleen haar vindingrijkheid als verdediging tegen de elementen, en alleen haar moed om haar toenemende angsten te bezweren. Om zichzelf te troosten, stemt ze haar radio af op uitzendingen van Boston Red Sox honkbalwedstrijden en volgt ze de gruizige optredens van haar held Tom Gordon. Wanneer de ontvangst begint te vervagen, stelt Trisha zich voor dat Tom Gordon bij haar is – haar beschermer tegen een vijand die misschien wel en misschien niet denkbeeldig is – iemand die naar haar kijkt, op haar wacht in de dichte, donkere bossen…

Review: Ogen van de draak - Stephen King



Limited edition! Een verhaal over helden en ingrijpende avonturen, over draken en prinsen en kwaadaardige tovenaars – epische fantasy zoals alleen King het kan vertellen!

Er was eens, in het koninkrijk Delain, een koning met twee zonen…

De zonen van de oude koning van Delain zijn elkaars rivalen. Kroonprins Peter is briljant en knap, terwijl Thomas traag en klunzig is. Thomas’ enige vriend is de hoftovenaar. De bleke en naargeestige Flagg neemt Thomas onder zijn hoede, maar niet uit onbaatzuchtigheid. Want Flagg wil de macht grijpen in Delain: langzaam maar zeker wakkert hij Thomas’ wrok tegen zijn broer aan om zo zijn duistere plan uit te voeren…

Kings eerste, echte klassieke fantasyroman, nu als limited edition paperback! Dit boek bevat illustraties op alle drie de zijden van het boekblok, en heeft een dubbelzijdig bedrukt omslag met glanzende folie voorop. Helemaal in stijl van de eerder verschenen limited editions van Misery, De groene mijl en De marathon.