zondag 26 mei 2024

Review: Kevin de vampier - Een heel helse heks - Matt Brown



Niemand woont in het Wilde Woud, behalve een extreem gemene heks die wat problemen zou kunnen opleveren. Als gewoon niemand iets eet uit het bos en iedereen in de rijtuigen blijft, komt het goed. Toch?

Kevin is nog enthousiaster dan ooit, omdat hij nu eindelijk het Doodsangstfestival gaat bezoeken. Dit keer gaat hij met zijn nieuwe beste vriendin Susie en de zeldzame draak Gerard. Misschien winnen ze zelfs de eerste prijs voor beste act. Ze zitten een tikkeltje in tijdnood, dus ze moeten de korte route door het Wilde Woud nemen. Niemand woont in het Wilde Woud, behalve een extreem gemene heks die wat problemen zou kunnen opleveren. Als gewoon niemand iets eet uit het bos en iedereen in de rijtuigen blijft, komt het goed. Toch?

Dit is het tweede deel in een reeks, maar je hoeft niet per se het eerste deel gelezen te hebben om deze te kunnen volgen. Al is het natuurlijk wel aan te raden, want het zijn leuke verhalen en in deel één lees je hoe Kevin en Bibi elkaar hebben leren kennen.

Bibi worstelt met het feit dat ze als enige een mens is in het circus, ze voelt zich niet altijd begrepen door Kevin en de andere monsters. Wanneer de engste heks van het Wilde Woud Hond (die geen hond is) kidnapt, besluiten Bibi en Kevin om niet te wachten op het besluit van de Vampierraad en zelf Hond terug te halen, met gevaarlijke gevolgen uiteraard.

Spannende, wilde avonturen volgen met heel veel verrassingen. De auteur heeft een onbegrensde fantasie, vaak grappig, soms eng. Zonderling Troepiaal, het gebied van de monsters, is magisch en origineel, met oog voor details. Het behandelt ook topics zoals familie, anders dan anderen zijn en eenzaamheid. 

De zwart-wit illustraties zijn prachtig en bijzonder, uitermate passend bij het verhaal.

Nederlands 

Illustraties: Flavia Sorrentino

Hardcover 

9789464042948 

02 mei 2024 

208 pagina's

Fontaine kinderboeken

15,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten