zaterdag 25 mei 2024

Review: Ziel van as en bloed (Blood and Ash-serie 5) - Jennifer L. Armentrout



De strijd van Casteel en Poppy gaat door in dit betoverende verhaal dat zich afspeelt tussen het heden en het verleden in

‘Ziel van as en bloed’ van internationaal bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout is het vijfde deel in de Blood and Ash-serie.

Poppy zal door een speciale rite veranderen in de oergodin van het leven. Om deze rite te voltooien, moet ze echter eerst een diepe slaap doormaken. En niemand weet hoe lang die slaap zal duren.

Terwijl om hen heen de goden opstaan en zich opmaken voor de volgende oorlog, is Cas als de dood om Poppy kwijt te raken. Daarom besluit hij het enige te doen wat hij kan: met haar praten. En haar herinneren aan de reis die ze samen hebben afgelegd. Alleen zijn herinneringen kunnen haar redden…

Dit deel is het minste tot nu toe, omdat er veel herhaald wordt. We lezen vanuit het standpunt van Casteel. Omdat Poppy in een diepe slaap gevallen is, om haar rite te voltooien, praat Casteel tegen haar, in de hoop dat als ze ontwaakt ze hem en zichzelf nog zal herkennen en herinneren. Die monologen brengen Casteel terug naar het verleden, naar hoe hij haar heeft leren kennen en alles wat ze daarna meegemaakt hebben. Hoewel het leuk was om dat verleden vanuit zijn visie te leren kennen, vond ik het ook vervelend, omdat het veel herhaling was van wat ik al wist.

Tussenin zijn er maar een aantal hoofdstukken die in het heden afspelen, en daarin gebeurt niet veel.

Hoe dan ook heb ik genoten van dit boek, door de schrijfstijl van de auteur en omdat het fijn was om weer in de wereld van Cas en Poppy te duiken.

Uiteraard eindigt het weer met een cliffhanger, en ik kijk enorm uit naar het vervolg, een deel waarin wel weer nieuwe dingen met een vaart zullen gebeuren.

Deze limited editie heeft een mooie, goudglanzende snede en weer twee prachtige illustraties binnenin. 

Nederlands 

Paperback 

9789020550290 

10 april 2024 

640 pagina's

Zomer & Keuning

25 euro

1 opmerking:

  1. Helemaal met je eens, ik was zo blij dat ik dit deel( ziel van as en bloed ) eindelijk kon lezen ,en verheugde mij er echt op, maar wat viel dat tegen, idd gewoon alles herhalend tot vervelends aan toe. Mag toch hopen dat het nieuwe deel weer NIEUW is want dit deel was echt niet leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen