donderdag 23 mei 2024

Review: Brandoffer - M.W. Craven



Met Brandoffer, de bloedspannende prequel op Zwarte Zomer, heeft M.W. Craven de Gold Dagger Award gewonnen. Een seriemoordenaar verbrandt mensen levend. Zijn volgende doelwit: Washington Poe.

Detective Washington Poe krijgt een moeilijke zaak toegewezen in M.W. Cravens Brandoffer – de zenuwslopende prequel op Zwarte Zomer. In het Engelse Lake District blijkt een seriemoordenaar mensen levend te verbranden in de prehistorische steencirkels. Hij laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe. Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poe’s ogen bestemd is. Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, leert Poe dat er ergere dingen zijn dan levend verbrand worden... ‘Het Britse antwoord op Michael Connelly’s Harry Bosch.’ Matt Hilton

Dit is het eerste deel in de Washington Poe en Tilly Bradshaw reeks, en hoewel ik begonnen ben met deel 2 en 3, wilde ik toch graag het eerste deel ook gelezen hebben. Bovendien is deze reeks zo fantastisch, vooral door de toffe hoofdpersonages Tilly en Poe, en hun leuke wisselwerking. 

Maar ook het plot zit weer geniaal in elkaar, met veel twisten en verrassingen. Tot op het einde kon ik niet raden wie de seriemoordenaar was. Boeiend op iedere pagina.

Nogmaals, Tilly en Poe zijn echt zalige personages, origineel en lekker tegendraads. Het was leuk om te lezen hoe ze bij elkaar als collega's terecht zijn gekomen, hun eerste kennismaking dus. 

Deze reeks is voor een breed lezerspubliek geschikt. Ik ben er in ieder geval grote fan van!

Nederlands 

Paperback 

9789024594917 

15 juni 2021 

336 pagina's

Midprice: 15 euro

Luitingh-Sijthoff


Geen opmerkingen:

Een reactie posten