vrijdag 28 juli 2023

Review: A touch of darkness (Hades x Persephone 1) - Scarlett St. Clair



Wat gebeurt er wanneer de godin van de Lente en de god van de Dood een deal sluiten? ‘A touch of darkness’ is het eerste deel in de verslavende Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair.

‘A touch of darkness’ is het eerste deel in de fantasy-serie Hades x Persephone van Scarlett St. Clair, over de verboden liefde tussen twee goden. Nu in een prachtige limited edition!

Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…

Als bonus op dit prachtige urban fantasy verhaal is er de hardcover editie met een sierlijke snede met de illustratie van bloemen.

Het eerste deel is een fantastisch begin van een nieuwe reeks en ik kan niet wachten om meer te lezen over Persephone en Hades. Een mooi koppel dat elkaar aanvult en O mijn hemel, de erotische scenes zijn werkelijk hot, hot, hot. 

Maar daarnaast is het ook een mooi verhaal over een godin die eerst geen krachten heeft, een moeder die haar onder de duim houdt, en een gewoon sterfelijk leven wil. Tot ze uiteraard de uiterst sexy en charismatische Hades ontmoet. 

Het is geen spannend verhaal in de strikte betekenis, maar meer in de zin van de erotische spanning tussen Persephone en Hades. Dus je blijft echt wel geboeid lezen.

Bovendien heeft de auteur de oude Griekse goden een nieuwe betekenis gegeven, een originele invulling aan hen gegeven, met respect voor hun oorspronkelijke verhalen. De vermenging van de goden en de mensen vond ik leuk en verfrissend, wat het een uniek urban fantasy verhaal maakte.

Een veelbelovend en schitterend begin van een fantasy-reeks die vele lezersharten zal veroveren!

O, en ja, Hecate komt erin voor, en lezers van mijn urban fantasy boekenreeks De Fantasiejagers en De Dodenreeks, weten dat zij mijn favoriete godin is!

Nederlands 

Hardcover 

9789020550634 

26 juli 2023 

384 pagina's

Zomer & Keuning

25 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten