zondag 16 juli 2023

Review: Bethany en het Beest - De terugkeer van het Beest - Jack Meggitt-Phillips



511 jaar lang had het beest Peregrinus Pincet in zijn macht. En tot twee keer toe heeft het monster een poging gedaan om Bethany op te eten. Gelukkig zit het nu veilig achter slot en grendel. Helaas alleen niet voor lang…

In een mum van tijd weet ’s werelds weerzinwekkendste wezen op listige wijze te ontsnappen. Voor Peregrinus en Bethany beseffen wat er gebeurt, is het beest weer bij hen op zolder ingetrokken.

Maar er is iets merkwaardigs aan de hand. Het beest noemt iedereen zijn bi-ba-besterikje en spuugt spontaan cadeautjes uit voor de buren. Bethany vertrouwt het niet. Is het beest echt braaf geworden? Of voert hij toch iets in zijn schild?

Dit is het derde deel in de grappige Bethany-serie. Vertaald door Robbert-Jan Henkes.
Het blijft een heerlijke jeugdserie. 
Ook dit derde deel zit weer vol humor en avonturen.

De altijd boze Bethany en de ijdele Peregrinus zorgen voor hilarische, spannende momenten. Hun wisselwerking is echt wel grappig en ook vertederend.

Dit keer is het Beest veranderd, hij praat met een baby-stemmetje, wil alleen maar goed doen en vriendschap met Bethany. Maar daar wil zij niks van weten en ze probeert het Beest dan ook te dwarsbomen. De site-kicks zijn de papegaaien en ook zij zorgen voor een komische noot.

Het Beest helpt Peregrinus bij het oplossen van problemen (want zelf is hij er barslecht in) van de dorpsbewoners. De auteur heeft voor echt leuk gevonden oplossingen gezorgd, vol fantasie en originaliteit.

De prachtige zwart-wit illustraties zijn een lust voor het oog. Je blijft ernaar kijken en je ontdekt er telkens weer nieuwe, vrolijke details in. Ze geven het verhaal extra sfeer.

Een jeugdserie die ik ten harte aanraad.

Nederlands 
Hardcover 
9789045125541 
04 juli 2023 
288 pagina's
Em. Querido
17,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten