maandag 17 april 2023

Review: Alter Ego - Esther Verhoef



Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.

Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Het is het eerste boek dat ik van deze auteur lees en ik snap wel waarom haar boeken populair zijn.

Verhoef schrijft vloeiend en meeslepend, en ik had het boek dan ook heel snel uit.

De personages en hun levens zijn voldoende uitgediept, maar ook niet teveel, zodat het de vlotheid en het spannende niet in de weg staat. De sfeer van het drukke, veelzijdige leven van Lynn en haar man worden goed weergegeven, zodat je echt met ze mee kunt leven (en heel blij bent niet in de horeca te werken).

Er zijn verschillende verhaallijnen. Die van Lynn in het heden, van Lynn in het verleden en dan van een onbekend iemand; degene die Lynn en haar man stalkt, wat het extra boeiend maakt.

Het plot zit intelligent in elkaar, en ik had er dan ook het raden naar wie het op Lynn en haar man voorzien had tot het einde van het verhaal. 

Paperback

9789044652901 

28 maart 2023 

400 pagina's

22,99 euro

Prometheus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten