vrijdag 8 juli 2022

Review: Opgeruimd staat netjes - Vera Kurian



CHLOE IS EEN GEDREVEN STUDENT. EN EEN GEDREVEN PSYCHOPAAT.

Maak kennis met Chloe Sevre. Ze is een eerstejaars student die hoge cijfers haalt, graag naar yogalates en studentenfeesten gaat en daarnaast ook nog tijd vindt om de perfecte moord te plannen. De afgelopen zes jaar heeft ze hard gewerkt aan haar plan om wraak te nemen op iemand uit haar verleden en nu is de tijd gekomen om alles in gang te zetten.

Naast al deze activiteiten doet Chloe ook mee aan een klinisch onderzoek op de universiteit: ze is gediagnosticeerd psychopaat en is samen met zes andere studenten onderdeel van een psychologisch experiment. Wanneer een van de studenten uit het onderzoek wordt vermoord is dat het begin van een gevaarlijk kat-en-muisspel waardoor Chloe ineens niet meer alleen jager maar ook prooi is. Als ze inziet dat ze in haar eentje te kwetsbaar is komt ze voor een lastige keuze te staan: moet ze samenwerken met de andere studenten uit het onderzoek, ook al weet zij als geen ander dat het geen goed idee is om een psychopaat te vertrouwen?

Wat een debuut! Ik heb deze thriller dan ook razendsnel uitgelezen, te snel eigenlijk, want het verhaal had best nog veel langer mogen zijn.

De hoofdstukken worden afgewisseld tussen de eerste persoon (Chloe) en de derde persoon. We lezen dus vanuit verschillende standpunten, wat zeker een meerwaarde was. Al is ze een psychopaat, je voelt toch ook sympathie voor haar. Als vriendin zou ik ervoor bedanken, maar als personage is ze geweldig (letterlijk en figuurlijk).

Chloe is trouwens echt een gekke meid (in zowel positieve als negatieve zin), ik genoot er van om haar te volgen. Ook de twee andere belangrijke personages, Andre en Charles, waren heel leuk. De interacties tussen deze drie totaal verschillende karakters waren soms grappig. Een bijzonder trio zonder meer.

Een spannend origineel plot en een verrassend einde dat een opening laat voor een tweede deel. Daar hoop ik heel erg op! 

Supertip! 

Nederlands 

Paperback 

9789021461670 

Druk: 1 juni 2022 

416 pagina's

Volt

20 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten