maandag 1 oktober 2018

Review: Van twee ridders – Imme Dros & Harry Geelen"Er leefden lang geleden eens twee ridders. Een tweeling, in hetzelfde uur geboren.

Ze woonden op een berg in een kasteel...'

Zo begint elk verhaal dat papa vertelt aan de tweeling Luuk en Lars. De broers vinden het prachtig, want ze spelen zelf het liefst elke dag riddertje. Ze vechten tegen draken en roepen "Te wapen' als een van beiden in gevaar is. Maar als Lars na een auto-ongeluk ernstig gewond in het ziekenhuis belandt en lang bewusteloos blijft, is het dreigende gevaar te groot voor een simpele ridder. Of toch niet?
Review door Simon (6 jaar) en zijn mama

Dit is zo’n typisch boek dat aanvankelijk een heel verkeerd negatief beeld gaf en achteraf een van de beste kinderboeken bleek te zijn. De tekeningen spraken eerst niet aan, ze zijn precies geschilderd en op het eerst zicht niet erg duidelijk, waardoor Simon het verhaal niet kon vertellen door enkel naar de tekeningen te kijken. Het verhaal leek me aanvankelijk ook te duister en te droevig en niet meteen een onderwerp voor 6 jarigen. 


Maar! Na het lezen van het verhaal kwam dit alles tot zijn recht. Plots begreep Simon de tekeningen beter, zag hij toch het verhaal in de tekeningen en toen het uit was vroeg hij meteen om het nog eens te horen.

Het gaat over tweelingbroers. Hun papa leest hen iedere avond een avonturenverhaal over twee broers die ridders zijn. Op een dag krijgt de ene broer een ongeluk en belandt hij in ziekenhuis. Het gaat om de band tussen de tweelingbroers, hoe goed ze elkaar aanvoelen. De broer wordt pas beter nadat zijn broer hem zegt te vechten.


Zeer confronterend voor een kind, maar zo duidelijk gebracht dat het verhaal niet alleen maar droevig overkomt. Het klopt gewoon, en ook zo’n onderwerp mag wel eens gebracht worden voor kinderen.

Raar dat een eerste indruk zo anders kan uitdraaien, want Simon was eerst helemaal niet gek op het verhaal en intussen hebben we het boek al minstens tienmaal bekeken en gelezen.

Het is een van zijn favoriete boeken!ISBN: 9789021414331

Uitgeverij: Querido

Hardcover

Met illustraties

Pagina’s: 60

Prijs: 16,99

Imme DrosGeen opmerkingen:

Een reactie posten