woensdag 3 oktober 2018

Review: Fiep in de natuur – Fiep Westendorp & Jan Paul Schutten
Ga je mee naar buiten? Je kunt er van alles doen: speuren, spelen, ontdekken en nog veel meer. Als je weet waar je kijken moet, kom je allemaal bijzondere beesten tegen. Een boom blijkt opeens een torenflat! Op het strand kun je luisteren naar een concert, en in het bos ga je op microsafari. Nergens is het leuker dan in de natuur!Review door Simon (6 jaar) en zijn mama Sofie

De tekeningen van Fiep Westendorp zijn gekend, ze zijn altijd heel herkenbaar voor kinderen. Daardoor komt het boek speels en niet als een leerboek over.

Simon wilde enkel per seizoen lezen, wat het moeilijker maakte om te recenseren, maar verder een positief punt is, want het boek kan dus aan de kant gelegd worden en om de drie maanden weer opgepikt worden. 


Het bevat korte teksten waardoor alles heel goed binnenkomt bij kinderen. Leuk ook dat er af en toe ervaringen, meningen en tips van boswachters in staan. Er staan zowel tekeningen als foto’s in waardoor het nog meer impact heeft op kinderen en ze op die manier niet doorhebben dat ze iets aan het leren zijn. Voor hen is het gewoon een leuk voorleesboek terwijl het net zo goed door de juf in school gebruikt kan worden. 


Simon zal vanaf nu heel traag van school naar huis wandelen om zo te kunnen luisteren naar de vogeltjes en van de natuur te genieten.

Besluit: zeer leerrijk, korte duidelijke teksten met zowel leuke tekeningen als mooie foto’s.ISBN: 9789021414294

Uitgeverij: Querido

Hardcover

Met illustraties en foto’s

Pagina’s: 120

Prijs: 12,50

Fiep WestendorpGeen opmerkingen:

Een reactie posten