Vega feest
van Nina Olsson is een vegetarisch kookboek voor sharing dinners; van soepen
tot pizza’s, gebak en drankjes. Vega feest staat boordevol vegetarische
gerechten voor elke feestelijke gelegenheid. Olsson toont aan dat je ook zonder
vlees iets uitbundig kunt vieren. Of je nu een etentje of picknick organiseert
of gewoon wat simpele hapjes voor een feestje wilt maken: met deze smaakvolle
recepten van over de hele wereld bereid je makkelijk een vegetarisch gerecht om
samen te delen. Ook voor wie veganistisch of glutenvrij eet, zijn er talloze
opties. Verras je vrienden en familie met een Regenboogcurrytafel, Tunesische
aubergine-paprikastoof, Pastinaakchips uit de oven, Wabi-sabisalade,
Midzomerdroomtaart, Roze-grapefruitmargarita en nog veel meer hapjes en
drankjes om samen van te genieten. Dit boek gaat over een van de mooiste dingen
in het leven: het delen van lekker eten met familie en vrienden. Nina Olsson is
bekend van haar immens populaire blog www.nourishatelier.com, en van haar
kookboeken Veggie Burgers en Bowls of Goodness, dat werd genomineerd voor
Kookboek van het Jaar.
De auteur
van dit kookboek wilde eens iets anders: vegetarische gerechten om te delen op
een feest of een etentje met vrienden. Hoe leuk is het niet om het goede leven met
anderen te delen!
Aangezien
mijn man en ik niets liever doen dan uren samen koken om dan een uitgebreide maaltijd voor onze vrienden te kunnen neerzetten ,en vooral met vele
diverse hapjes, is dit kookboek een geschenk uit de voedselhemel.
De auteur
geeft zelfs tips hoe een gezellig etentje te organiseren, wanneer je voor wat
moet zorgen, wat je de gasten vooraf kunt vragen, etc. Alles om er een
geslaagde avond van te maken.
Kleine
hapjes, feestelijke salades, stevige maaltijden, bijgerechten, gerechten om te
delen, desserts en zelfs gerechten geschikt voor bijzondere gelegenheden, zoals
het Midzomerfeest en Midwinterfeest!
Ook erg
handig is dat bij ieder gerecht staat of het veganistisch is en/of glutenvrij.
En indien niet, met wat je het ingrediënt dan eventueel kunt vervangen.
Ik sta
telkens versteld dat er nog zoveel nieuwe combinaties te ontdekken zijn, en
nochtans koken we in huis al heel erg gevarieerd en exotisch. Neem nou de ‘knoflookchampignons
en cavalo nero met rode rijst en gebakken ei’. We hebben de roerbakpan gewoon
in het midden van de tafel gezet en heerlijk met zijn tweeën daaruit zitten
smikkelen. Ook de ‘gekruide linzensalade met bietjes en feta’ was een
verrassend lekkere smaakbom.
Heerlijke,
makkelijk te bereiden vegetarische gerechten met een variëteit aan smaken die
eveneens geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie of die veganistisch
eten.
En voor een kookboek absoluut niet duur.
ISBN: 9789024581924
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Hardcover
Pagina’s: 192
Prijs: 20 €
Geen opmerkingen:
Een reactie posten