woensdag 10 oktober 2018

Review: Vega Feest – Wereldse vegetarische gerechten voor sharing dinners – Nina Olsson



Vega feest van Nina Olsson is een vegetarisch kookboek voor sharing dinners; van soepen tot pizza’s, gebak en drankjes. Vega feest staat boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid. Olsson toont aan dat je ook zonder vlees iets uitbundig kunt vieren. Of je nu een etentje of picknick organiseert of gewoon wat simpele hapjes voor een feestje wilt maken: met deze smaakvolle recepten van over de hele wereld bereid je makkelijk een vegetarisch gerecht om samen te delen. Ook voor wie veganistisch of glutenvrij eet, zijn er talloze opties. Verras je vrienden en familie met een Regenboogcurrytafel, Tunesische aubergine-paprikastoof, Pastinaakchips uit de oven, Wabi-sabisalade, Midzomerdroomtaart, Roze-grapefruitmargarita en nog veel meer hapjes en drankjes om samen van te genieten. Dit boek gaat over een van de mooiste dingen in het leven: het delen van lekker eten met familie en vrienden. Nina Olsson is bekend van haar immens populaire blog www.nourishatelier.com, en van haar kookboeken Veggie Burgers en Bowls of Goodness, dat werd genomineerd voor Kookboek van het Jaar.




De auteur van dit kookboek wilde eens iets anders: vegetarische gerechten om te delen op een feest of een etentje met vrienden. Hoe leuk is het niet om het goede leven met anderen te delen!

Aangezien mijn man en ik niets liever doen dan uren samen koken om dan een uitgebreide maaltijd voor onze vrienden te kunnen neerzetten ,en vooral met vele diverse hapjes, is dit kookboek een geschenk uit de voedselhemel.


De auteur geeft zelfs tips hoe een gezellig etentje te organiseren, wanneer je voor wat moet zorgen, wat je de gasten vooraf kunt vragen, etc. Alles om er een geslaagde avond van te maken.

Kleine hapjes, feestelijke salades, stevige maaltijden, bijgerechten, gerechten om te delen, desserts en zelfs gerechten geschikt voor bijzondere gelegenheden, zoals het Midzomerfeest en Midwinterfeest! 


Ook erg handig is dat bij ieder gerecht staat of het veganistisch is en/of glutenvrij. En indien niet, met wat je het ingrediënt dan eventueel kunt vervangen.
Ik sta telkens versteld dat er nog zoveel nieuwe combinaties te ontdekken zijn, en nochtans koken we in huis al heel erg gevarieerd en exotisch. Neem nou de ‘knoflookchampignons en cavalo nero met rode rijst en gebakken ei’. We hebben de roerbakpan gewoon in het midden van de tafel gezet en heerlijk met zijn tweeën daaruit zitten smikkelen. Ook de ‘gekruide linzensalade met bietjes en feta’ was een verrassend lekkere smaakbom.


Heerlijke, makkelijk te bereiden vegetarische gerechten met een variëteit aan smaken die eveneens geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie of die veganistisch eten. 
En voor een kookboek absoluut niet duur.



ISBN: 9789024581924

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Pagina’s: 192

Prijs: 20




Geen opmerkingen:

Een reactie posten