vrijdag 13 juli 2018

Review: Op doorreis – Alle verhalen van Jack Reacher – Lee ChildOp doorreis van Lee Child is een bundel van twaalf spannende verhalen over Jack Reacher. Reacher is altijd op doorreis en overal waar hij komt, stuit hij op onrecht, dat hij op karakteristieke wijze aanpakt. Na 22 thrillers verschijnt nu deze bundel met tien lange en twee korte verhalen over Jack Reacher – van zijn kindertijd tot en met zijn meest recente litteken.
Een grote samenvoeging van korte verhalen over Jack Reacher en dat over verschillende jaren. Ze geven een beter inzicht wie Jack Reacher is en hoe hij zo geworden is.

Het ene verhaal ingewikkelder dan de ander. Het ene zorgt voor meer spanning en het andere geeft meer diepgang over de karakters, wat ook leuk is.

De meeste verhalen zijn nieuw en de periodes overlappen elkaar van zijn jeugd tot volwassen leeftijd.

Sommige van deze verhalen geven eerder een sfeerbeeld weer dan een verhaal op zich van de wereld waarin Reacher leeft.

De verhalen zijn geschikt voor de die hard fan van Reacher als lezers die gewoon een goed boek zoeken met interessante korte verhalen.

Het was al jammer dat zijn broer zo vroeg moest sterven in een van de boeken, want hij is een figuur waar je als fan ook wel nieuwsgierig naar bent. In de korte verhalen komt hij dus weer terug.

Het leuke aan de korte verhalen is dat je het boek af en toe makkelijker kan wegleggen. Maar dat wil niet zeggen dat dit boek onderdoet voor de langere verhalen met Reacher.

Mijn favoriet was het verhaal over de stroomuitval en de Son of Sam in New York. Soms zou je willen dat je Reacher kon ontmoeten, vanwege de intense persoon die hij is, maar dan realiseer je je dat hij enkel verschijnt wanneer er kwaad in de wereld is dat uitgeroeid moet worden. Dat zal ook zijn succes verklaren.

Lekker boek voor op vakantie, omdat je het even kan laten liggen, om dan weer met een nieuw stukje op te pikken.

Review door Tony.


Lee Child


ISBN: 9789024582211

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 367

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten