zondag 1 juli 2018

Review: Het verhaal van Alice Hart – Holly Ringland


Het verhaal van Alice Hart van Holly Ringland is een prachtige, hartverscheurende roman over familie en de zoektocht naar waar je thuishoort.


Alice Hart is opgegroeid tussen de bloemen op de kwekerij van haar grootmoeder. Bij een vreselijke brand verloor ze haar beide ouders. Met het vuur verdween ook het geweld uit haar leven.

Terwijl Alice opgroeit, ontdekt ze dat haar grootmoeder de ware geschiedenis van haar familie al die jaren geheim heeft gehouden. Kapot van dit verraad vlucht Alice ver weg van de boerderij.

In een schitterend natuurpark in Australië bouwt ze een nieuw leven op. Ze wordt verliefd en denkt eindelijk haar rust te hebben gevonden. Tot zich twee vrouwen melden met een ongelofelijk bericht en het verleden haar met grote stappen inhaalt.
Een van de mooiste boeken die ik in lange tijd gelezen heb.

We volgen het leven van Alice Hart. Haar kindertijd die getekend wordt door mishandeling van haar vader maar met een liefhebbende moeder. Haar jeugd bij haar overbeschermende grootmoeder die een bloemenplantage runt, samen met een huis vol vrouwen. Haar eerste grote liefde, haar vlucht naar de woestijn.

Hoe het leven zich herhaalt en ondanks tegenslag ook verschrikkelijk mooie en dierbare momenten (en mensen) bevat. Hoe je soms gevangen kunt zitten in een cyclus van gewoontes, tegengehouden door de ervaringen uit je verleden, maar toch daaruit kunt ontsnappen.

Verlies, vriendschap, liefde, moed, wonderen en pijn, ontroering en innerlijke kracht, en dat alles vertelt met de taal van bloemen.

Ieder hoofdstuk begint met een bloem en zijn betekenis, wat ik een leuk en interessant detail vond.

Ringland schrijft zo mooi dat je geplakt blijft aan de pagina’s. Het is het eerste boek, sinds erg lange tijd, waarbij de wereld om mij heen volledig ophield te bestaan. Vaak letterlijk voor mijn gevoel. Neem dit boek enkel ter hand als je zeker weet dat je minstens een dag ongestoord kunt lezen!

De omschrijvingen teleporteren je regelrecht in de omgevingen; je ruikt, hoort en ziet alles met enorm veel gevoel en scherpte.

Alice Hart komt levensecht op je over, alsof je als een schaduw aan haar vastgeplakt haar leven volgt. Je kan haar alleen maar bewonderen, toejuichen, in alles met haar meeleven.

Maar je komt ook veel te weten over de levens van de andere personages; een zeer leuke toevoeging waardoor het hele verhaal tot leven komt.

Dit boek moet verfilmd worden!!!

Besluit: een overweldigend mooi verhaal, bijzonder en meeslepend in al zijn facetten. Een verhaal dat je nog lang bijblijft, zowel in hart als geest.

Superaanrader!


Holly Ringland


ISBN: 9789024577637

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 415

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten