woensdag 18 juli 2018

Review: Middagzwemmers – Jocelyn VreugdenhilDe roman Middagzwemmers van Jocelyn Vreugdenhil is een komisch drama over een lesbisch stel met een kinderwens dat op zoek gaat naar een donor.

Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze besluiten samen een kind te krijgen. Vol vertrouwen beginnen ze aan de zoektocht naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een?

En met de uitgesproken kinderwens duiken allerlei issues op: Sanne twijfelt diep in haar hart, Charlie raakt juist steeds meer geobsedeerd door het moederschap. Terwijl Charlie zich in de armen stort van haar boho-vriendin Amber, bijt Sanne zich vast in haar werk en drijven de twee steeds verder uit elkaar.

Maar echte liefde laat zich niet zomaar wegsturen, als je er maar voor openstaat.
Een aangenaam, vlotlezend verhaal over een stel dat andere opvattingen heeft over de toekomst. Wel of niet voor je carrière gaan, wel of niet een kind, en de zoektocht naar het ideale donorschap.

Sanne en Charlie zijn compleet tegenovergesteld aan elkaar, maar dat houdt hen niet tegen om dolverliefd op elkaar te worden en samen te gaan wonen. Wanneer ze op zoek gaan naar een spermadonor hebben ze geen idee hoe ingewikkeld dat proces is en hoeveel keuzes ze daarbij horen te maken. Zoals veel stellen in dezelfde situatie, het enkel nog focussen op het krijgen van een kind, verliezen ze elkaar daarbij uit het oog. Met alle gevolgen van dien.

Vreugdenhil heeft dit verhaal op haar eigen leven gebaseerd en schrijft dit met veel inzicht, scherpe observaties, volkomen eerlijkheid en een vlotte pen.

Een leuke roman om even je verstand op nul te zetten en een heerlijk einde.

Jocelyn Vreugdenhil


ISBN: 9789024581153

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 283

Prijs: 17,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten