zaterdag 7 juli 2018

Review: De buitenstaander – Stephen KingWanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?
De verdachte van een afschuwelijke kindermoord heeft een alibi, ondanks dat zijn DNA gevonden werd op het lijkje van het jongetje. Ook zijn er diverse getuigen die hem die avond in het stadje hebben gezien, met bebloede kleding nog wel. Daarom is detective Ralph Anderson overtuigd dat Maitland schuldig is en arresteert hij hem. Maar dan komen er steeds meer bewijzen dat coach Maitland inderdaad in een andere stad was tijdens de moord.

Daar waar ik anders het liefst boeken lees van maximaal 350 pagina’s, kunnen de boeken van Stephen King niet lang genoeg zijn.

Opgelet, want bijna 600 pagina’s of niet, je leest het verhaal het liefst in één ruk uit; neem dus mee op vakantie!

Een bizar verhaal tot en met, typisch King dus. En uiteraard superboeiend, hoe kan het ook anders.

Je moet wel van het geloofwaardige pad durven af te wijken en dat bedoel ik niet negatief, maar enkel dat het, hoewel bovennatuurlijk, toch realistisch overkomt.

Origineel? Ja, zo goed als altijd, al is het maar omdat hij het zo weet te brengen dat alles boeiend en uniek is: de personages, het plot, etc. Hoe die man personages, een stad, een gemeenschap tot leven brengt… dat is tot nu toe ongeëvenaard.

Het begint als een thriller en verandert in de loop van het verhaal naar lichte horror.

Het einde zal je verbijsterd doen staan, maar hé, het is geschreven en bedacht door dé King van de suspense!

Fans zullen hier weer van smullen, maar eigenlijk zou iedere lezer een King fan moeten zijn.  Zelfs al houd je niet van het mysterieuze genre, alleen al de vertelstijl is verbluffend en meesterlijk!

King ten top!

Dubbeldikke aanrader!

Stephen King


ISBN: 9789044352894

Uitgeverij: The House of Books

Pagina’s: 589

Prijs: 24,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten