woensdag 14 december 2016

Review ☼ Heksenhoeve ♣ An Janssens + VLOG


In het Meerdaalwoud staat een verscholen boerderij. Wandelpaden lopen er ver omheen, geen konijn of hert waagt zich in de buurt en de bewoners leven er nog zoals honderd jaar geleden: er is geen elektriciteit, de wc is een hokje buiten en water komt uit de waterput. Maar wie of wat houdt de bewoners daar... en hoe kunnen zij iets te maken hebben met de moord op een studente, tien kilometer verderop in het bruisende Leuven?

Vragen voor Sander Dats. Hij is slechts het hulpje bij de federale politie en door zijn allesoverheersende teldwang is hij het mikpunt van spot, maar dit is zijn kans om zich te bewijzen. De zaak neemt echter een onverwachte wending wanneer Sanders ex Anouk op de Heksenhoeve terechtkomt en de bewoners haar niet meer laten gaan.


An Janssens heeft een vlotte, aangename pen, maar qua stijl en niveau vind ik haar schrijven wel beter passen bij het young adult genre. De acties, dialogen en beweegredenen van de personages komen net niet geloofwaardig genoeg over. Misschien moet ze overwegen om voortaan voor het YA doelpubliek te schrijven.
Sander was een intrigerend en leuk neergezet karakter en vooral zijn neurose, de teldwang, heeft Janssens feilloos en treffend neergezet. Het voelde soms zelfs beklemmend en beperkend om er alleen nog maar over te lezen.
De bovennatuurlijke sfeer heeft Janssens relatief goed te pakken en zal voor sommigen zeker eng en duister genoeg overkomen. Al is het concept niet nieuw, de uitwerking ervan heeft Janssens een originele draai gegeven.
Je hebt gauw door waar het over gaat of waar het naartoe zal leiden, maar dat neemt niet weg dat het hier en daar spannend is. Wie het gedaan heeft, blijft wel tot het einde een mysterie.
Een gezapige bovennatuurlijke thriller die nergens in uitblinkt, maar zeker niet zal vervelen.
An Janssens

ISBN: 9789024570829
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 283

Prijs: 17,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten