donderdag 22 december 2016

Review: Bewaring ♣ Graham Norton


Duneen is een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z'n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.


Review door gastblogster Bolle

Een vlotlezend, gemoedelijk plattelands- en detectiveverhaal. Dat in een notendop.
Hoewel niet spannend in de traditionele betekenis, houdt het toch de aandacht vast en is het  intrigerend en meeslepend. Graham schrijft, net als hij zijn talkshows presenteert, met de nodige humor. Maar ook beeldend en soepel waardoor je door de pagina's vliegt.
Je leert de mensen uit het dorp kennen en je krijgt er geen genoeg van, want ze worden allemaal zodanig geloofwaardig en bijzonder neergezet dat je jezelf een inwoner van het dorp waant, tussen hen allen in leeft. Ze komen eerst oppervlakkig over, tot de geheimen meer en meer ontrafelt worden en zowel het verhaal als de personages meer diepgang krijgen.
Het verhaal, het plot, is mooi opgebouwd, en heeft af en toe een verrassende wending.
De personages waarvan je denkt: wat een sukkels, blijken juist een karaktertrek te hebben die ze bijzonder en sterk maken, waardoor je ze meer gaat mogen naarmate het verhaal vordert, en je zelfs trots op ze wordt. Dat maakt hen des te meer karakters van vlees en bloed.
Het eindigt zoals het zou moeten, niet te overdreven of te melig, en met net voldoende voeding om je er nog wat over na te laten denken.
Absoluut een geslaagd debuut voor Graham Norton, er mogen meer boeken van hem volgen!

Graham Norton

ISBN: 9789044351774 
Uitgeverij: The House of Books
Pagina's: 272

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten