woensdag 9 juni 2021

Review: Orakel – Thomas Olde HeuveltOp een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.

 

Ik was grote fan van de boeken van Olde Heuvelt tot aan Echo, dat kon me niet bekoren. Maar met Orakel doet hij het weer fantastisch; ik heb het boek verslonden!

Robert Grim is terug, hetzelfde hoofdpersonage uit Hex, en dat vind ik ontzettend leuk. Er mogen nog wel meer boeken verschijnen met hem in de hoofdrol en ook over NOVEMBER-6, de geheime organisatie waar Grim voor werkt.

Het verhaal is spannend en origineel; een thriller met een bovennatuurlijke twist, zoals we van Olde Heuvelt gewend zijn. Het plot zit meesterlijk in elkaar en de personages spatten van levendigheid van de pagina’s. Hij brengt het weer zo dat je het zomaar gelooft, het komt allemaal realistisch over.

Misschien iets te veel details, maar dat valt nog wel mee.

Een sterke aanrader voor een breed publiek.

Puik gedaan, Thomas!

4,5 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789022591103

 

Uitgeverij: Boekerij

Pagina’s: 458

 

Prijs: 21,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten