zaterdag 5 juni 2021

Review: Hoe de doden spreken – Val McDermidIn Hoe de doden spreken vervolgt McDermid de internationaal geprezen thrillerserie over Tony Hill en Carol Jordan.

Als er op het landgoed van een oud klooster een lichaam wordt aangetroffen, blijkt al snel dat iemand die grond als zijn persoonlijke begraafplaats heeft gebruikt. Het klooster staat al jaren leeg, en sommige van de lijken zijn vele jaren oud – zou dit het werk kunnen zijn van meerdere, onafhankelijke moordenaars? Het onderzoek levert meer vragen dan antwoorden op. Sinds het desastreuze verloop van hun laatste zaak, moeten Tony Hill en Carol Jordan vanaf de zijkant toekijken. Beiden worstelen ze met hun eigen problemen. Ondertussen wacht iemand die er een gruwelijke modus operandi op na houdt rustig op een kans om toe te slaan...

In dit elfde deel uit de Tony Hill en Carol Jordan thrillers lopen er meerdere verhaallijnen. Carol worstelt met PTSS en vult haar dagen met houtbewerking, tot ze bezoek krijgt van de moeder van Tony, Vanessa. Ze vraagt haar om iemand op te sporen die haar geld afhandig heeft gemaakt. We volgen ook Tony in de gevangenis; zijn pogingen om zijn tijd zinnig in te vullen. Daarnaast worden er bij een voormalig klooster en meisjesschool begraven skeletten gevonden van wel veertig kinderen. Even later doen ze echter een nog gruwelijkere ontdekking. Het team van Zware Misdaden wordt op de zaak gezet, dit keer niet onder leiding van Carol en zonder hulp van Tony. Maar de overige teamleden zijn er wel nog, met een paar nieuwelingen erbij.

Ik ben echt gek op deze reeks. Ieder personage vind ik leuk om te volgen. Hoewel de nieuwe teamleden wat minder, maar dat is omdat ik ze nog niet goed ken.

De verschillende verhaallijnen zitten ongelooflijk goed in elkaar en komen mooi samen op het eind.

Wederom een deel vol spanning, maar waar ook weer aandacht is voor relaties en menselijke worstelingen.

Ik hoop niet dat dit het laatste deel met Tony en Carol is.

Vier en een half op vijf sterren

 

ISBN: 9789024593354

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 348

 

Prijs: 21,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten